• 1404/03/06 - 08:16
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

گرده افشانی در 98 درصد انجیرستان های دیم کشور آغاز شد

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آغاز گرده افشانی انجیرستان های دیم این استان در سطحی بالغ بر 40 هزار هکتار خبر داد و گفت: 98 درصد سطح زیر کشت انجیر دیم کشور در فارس وجود دارد. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، ابوالفضل زمانی فرد با بیان اینکه گرده افشانی انجیر در استان فارس در خردادماه انجام می شود، تصریح کرد: به دلیل ماهیت دوپایه بودن انجیر دیم، برای تولید انجیر خشک نیاز به گرده افشانی است که این امر به طور غیرمستقیم توسط انسان و با نصب ظروف مخصوص روی تاج درختان ماده و  قرار دادن "بَرانجیر" در این ظروف صورت می پذیرد.

وی با بیان اینکه انتخاب " بَر انجیر "مناسب با هدف باردهی اقتصادی و کیفیت بالا اهمیت دارد، ابراز کرد: ارقام متنوع و مرغوبی از  "بَرانجیر"  در نقاط مختلف استان وجود دارد، این ارقام شامل " پوزدمبالی و دانه سفید " در استهبان ،" قاسمی و شاه انجیری"  در نی ریز،  " قد شانه‌ای و تومسجدی" در جهرم و خفر و "جوهری ، سربست و اوگزی"  در کازرون و کوه چنار است. 

زمانی فرد با اشاره به اینکه شهرستان های استهبان، داراب، خفر، نی‌ریز و کوهچنار عمده تولید کنندگان انجیر در استان فارس هستند، اظهار کرد: بزرگترین انجیرستان دیم جهان در شهرستان استهبان قرار دارد.

به گفته وی؛ به دلایل متکی بودن انجیر دیم به نزولات جوی در دیگر نقاط مستعد استان فارس نیز این محصول در حال توسعه و جایگزینی با الگوهای پر آب بَر است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اهمیت گرده افشانی اصولی و مبتنی بر دانش و یافته های تحقیقاتی، بیان کرد: به منظور تربیت نیروی ماهر و متخصص برای اجرایی کردن عملیات مذکور ،کارگاه های تئوری و عملی گرده افشانی انجیر برگزار می شود و کارشناسان این مدیریت آماده ارائه مشاوره به متقاضیان در این حوزه هستند.

 

  • گروه خبری : استان فارس
  • کد خبر : 199992
کلمات کلیدی
روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس اشتری
خبرنگار

روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس اشتری