گردشگری کشاورزی راهی برای توسعه پایدار روستاهاست
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: توجه به گردشگری کشاورزی و تسهیل روند توسعه آن گامی موثر در راستای توسعه پایدار روستایی است.
وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان فارس، محمدمهدی
غیاثی بیان کرد: با توجه به جایگاه
ویژه بخش کشاورزی فارس در کشور مانند تولید حدود 9 درصد از تولیدات
کشاورزی کشور، دارا بودن رتبه اول تولید محصولات باغی، رتبه دوم تولید
محصولات زراعی، رتبه چهارم تولید محصولات دامی، رتبه ششم تولید محصولات
شیلاتی در کشور و جایگاه بالای استان از منظر گردشگری شاهد بی توجهی به
توسعه گردشگری کشاورزی هستیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: گردشگری کشاورزی به عنوان زیرمجموعه ای از
گردشگری روستایی است که از طریق آن گردشگران فرصتی برای آگاهی در مورد
مناطق کشاورزی، مشاغل، محصولات محلی، غذاها، زندگی روزانه مردم روستایی و
عناصر فرهنگی و سنتی به دست میآورند.
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی فارس، ادامه
داد: گردشگری کشاورزی محصولی با ارزش افزوده است که درآمد اضافی از زمین را
تولید و یک برند مزرعه را به مشتریان معرفی کرده و فرصتی را برای ایجاد
پایگاه مصرف کننده و محصولات کشاورزی ایجاد میکند.
این مقام مسئول افزود: فارس در تولید محصولات کشاورزی گواهی شده و سلامت
محور در کشور پیشرو است و از این طریق به کشاورزان کمک میکند تا کسب و
کارشان را در برابر نوسانات بازار، گسترش اشتغال در مزرعه، ارائه درآمد
خارج از فصل و بهبود پایداری کسب و کارمحافظت کنند.
غیاثی به فعالان این عرصه توصیه کرد در مزارع گردشگری صاحبان مزارع و
کشاورزان به منظور جذب گردشگران و ایجاد محیط نشاط آور و سرگرمکننده
برای بازدیدکنندگان فعالیتها و امکاناتی را مانند خریدن و چیدن محصولات
تازه در کنار اعضاء خانواده، تغذیه از محصولات کشاورزی سلامت محور، مصرف
انواع غذاهای محلی، مصرف و بهره مندی از گل و گیاهان دارویی نظیر استراحت
در فضای معطر به عطر گیاهان دارویی، امکان تماشای گل های مختلف،
مصرف گیاهان دارویی تازه، پیاده روی در فضای مزرعه و باغ، ورزشهایی نظیر
تیراندازی، دوچرخه سواری، اسب سواری، ماهی گیری چیدن پشم گوسفندان و مشاهده
حیوانات وحشی و پرندگان با دوربین، نمایش نحوه گلاب گیری و فرآوری سایر
محصولات کشاورزی مزرعه و باغ را فراهم کنند.