سابقه 30 ساله جشنوارههای ترویجی کشاورزی در کشور
مدیر کل دفتر توسعه فعالیتهای زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی گفت: جشنوارههای ترویجی یکی از فعالیتهای ترویجی هستند که در طول 30 سال گذشته در کشور به کار گرفته شدهاند تا بتوانیم در ترویج و ارتقاء دانش بهرهبرداران و گروههای مخاطبمان اقدام کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت
جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مریم طهماسبی
در حاشیه برگزاری جشنواره طبخ آبزیان و غذاهای دریایی در شهرستان سپیدان بیان کرد:
جشنواره طبخ آبزیان یکی از برنامههایی است که با هدف ارتقاء سرانه مصرف آبزیان در
این استان برنامهریزی و برگزار شد.
این مقام مسئول ضمن تقدیر از همکاری دستگاههای
مختلف از جمله سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، فرمانداری شهرستان سپیدان، مدیریت شیلات
و امور آبزیان استان، تولیدکنندگان بخش خصوصی و بسیاری از عوامل دیگر که در برگزاری
جشنواره مذکور نقش آفرین بودهاند، افزود: قدمت جشنوارهها به حدود 100 سال در طول
تاریخ میرسد.
به گفته وی؛ ایران یکی از کشورهایی است
که در زمینه برگزاری جشنوارهها بسیار فعال است و در کنار سایر روشهای آموزشی گروهی
و انفرادی از ابزار جشنوارهها استفاده میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا جشنوارهای
را با عنوان طبخ آبزیان طراحی و اجرا کردهاید، گفت: ما در شاخص سرانه مصرف ماهی در
کشور با سطح جهانی فاصله داریم از این رو میطلبد که خانوادهها و بهصورت مشخص زنان
یاد بگیرند و این را در الگوی خانواده پیاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر یک نگاهی به آمار
و ارقام بیندازیم، سرانه مصرف ماهی در ایران تقریباً نصف سرانه مصرف ماهی در دنیا است،
ابراز کرد: با توضیحاتی که در این جشنواره داده شد متوجه میشویم متاسفانه در خیلی
از استانها این میزان حتی کمتر از میانگین ملی است.
طهماسبی با بیان اینکه در این جشنواره بانوان
روستایی و عشایری به طبخ آبزیان دعوت و تشویق میشوند، افزود: در این برنامه علاوهبر
اینکه افراد با روشهای جدید طبخ آبزیان آشنا میشود میتوانند آن دانش و دانستههای
که دارند در حوزه طبخ با سایر مخاطبین و شرکتکنندگان به اشتراک بگذارند.
مدیر کل دفتر توسعه فعالیتهای زنان روستایی
و عشایری وزارت جهاد کشاورزی از برگزاری جشنواره طبخ ماهیان بهعنوان یک برنامه یادگیری
افقی در بین گروههای مخاطب یاد کرد و گفت: ما کشاورزی را یک زنجیره میبینیم و معتقدیم
که اگر میخواهیم تولید یک محصول پایدار باشد و دستیابی به امنیت غذایی آسانتر شود،
لازمهاش این است که به درستی مصرف شود.
طهماسبی ادامه داد: باید سعی کنیم که بر
روی فرهنگ مصرف خانوارهای روستایی و عشایری و بهصورت خاص زنان روستایی و شهری کار
کنیم زیرا که مصرف صحیح غذا هم به لحاظ بهداشتی و سلامت خانواده اهمیت دارد و هم به
دلیل تضمین امنیت و تولید آن محصول، مطمئناً سعی خواهیم کرد که فعالیتهایی از این
دست را بیشتر در برنامههایمان داشته باشیم.
جشنواره و مسابقه طبخ آبزیان همراه با کارگاه
آموزشی طبخ غذاهای دریایی در تفرجگاه چله گاه شهر اردکان مرکز شهرستان سپیدان با حضور
علیرضا سامری فرماندار این شهرستان، معصومه مویدی مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، علی
فلاحی مدیر امور شیلات و آبزیان، شهاب الدین صالحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان و جمع
کثیری از مسئولین محلی و شرکت کنندگان و علاقهمندان برگزار شد.