• 1401/04/06 - 09:36
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برداشت آنغوزه از مزارع دیم نی‌ریز آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: برداشت آنغوزه از نیمه اول خردادماه در این شهرستان آغاز شده‌است و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان فارس، علیرضا بصیری با بیان اینکه شهرستان نی ریز با سطح یکصدهزار هکتاری آنغوزه در عرصه‌های منابع طبیعی ازدیرباز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه به صورت خودرو بوده است، اظهارکرد: افزون بر یک‌هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی در این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته که نزدیک به 100 هکتار آن مثمر است.
وی با اشاره به اینکه هر غده آنغوزه در طول برداشت به‌طور متوسط 18 مرتبه به‌صورت عرضی برش می‌خورد و در مجموع هشتاد تا صدوپنجاه گرم شیرابه از آن به‌دست می‌آید؛ ابرازکرد: پیش بینی می‌شود در سال جاری 110 تن صمغ آنغوزه برداشت شود که علاوه بر مصارف داخلی به کشور‌هایی از جمله هندوستان، پاکستان، حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.
این مقام مسئول تصریح‌کرد: دوره باردهی این گیاه هر 7-6 سال یکبار بوده، از این رو برای افزایش بهره‎وری و کاهش هزینه‌ها، می توان اقدام به کاشت نشاء آنغوزه کرد که با این روش دوره باردهی دو سال کاهش می‌یابد و سودآوری بیشتری را به‌دنبال دارد.
این گونه نادر گیاهی بوته‌ای بزرگ، علفی و چند ساله است که ساقه نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن دارد؛ ارتفاع آن گاهی به 2.5 متر و طول برگ‌های بزرگ و ضخیم آن تا 60 سانتی‌متر می‌رسد؛ رویشگاه آن منحصرا ایران، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان است؛ شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد.
گل‌های این گیاه زرد رنگ و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار می‌گیرند؛ رنگ میوه‌ها قهوه‌ای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن ماده‌ای به نام "اولئوگم رزین" به دست می‌آید که به "آنغوزه" مشهور و شیرابه آن به عنوان ماده‌ای خلط آور، ضدنفخ و اسپاسم روده‌ای مورد توجه بوده است.
  • گروه خبری : استان فارس
  • کد خبر : 20327
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی