• 1401/08/26 - 09:42
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

میانگین ضایعات در بخش کشاورزی 30 درصد است/ هدررفت36 میلیون تن غذا در کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروزه امنیت غذایی نقش سلاح را برای کشور‌های تولید کننده ایفا می‌کند، گفت: میانگین ضایعات کشور در بخش کشاورزی از مزرعه تا سفره 30 درصد است، یعنی 36 میلیون تن غذا به نحوی هدر می‌رود که این موضوع نیازمند یک تحول اساسی است که باید به آن توجه جدی داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از خبرگزاری فارس از زنجان، سید مجتبی خیام نکویی، معاون وزیر و رییس تحقیقات و آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی ظهر امروز در جلسه ستاد الگوی کشت و توسعه اقتصاد دانش بنیان استان زنجان با اشاره به اینکه بحث غذا و امنیت غذایی زمانی باید در اولویت اول باشد، اظهار داشت: امروز امنیت غذایی در آمریکا مقدم بر امنیت ملی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز امنیت غذایی نقش سلاح را برای کشور‌های تولید کننده ایفا می‌کند، تصریح کرد: حقیقتا اگر کشوری در حوزه غذا و امنیت غذایی به وضعیت پایدار نرسد، صحبت از استقلال اقتصادی در آن کشو ریک شعار است.

تولید غذا در کشور به 125 میلیون تن در کشور رسیده است

وی به تشریح وضعیت غذا در کشورمان پرداخت و عنوان کرد: روزی که انقلاب پیروز شد، 36 میلیون جمعیت کشور و تولید غذا در کشور 25 میلیون تن بود، این در حالی است که با گذشت 43 سال از پیروزی انقلاب، تولید غذا به 125 میلیون تن با جمعیت 85 میلیون نفر رسیده است.

معاون وزیر با بیان اینکه طی مدت زمانی که از پیروزی انقلاب می‌گذرد، ما افزایش 100 میلیون تن غذا را در کشور داشته‌ایم، گفت: بخشی از این افزایش غذا در حدود 40 درصد مربوط به افزایش زیر کشت است و بخش دیگر که بیشتر از نصف است مربوط به رسوخ دانش و فناوری است.

برای ایران سال 1430 نیازمند 55 میلیون تن غذا هستیم

وی افزود: ما برای ایران سال 1430 نیازمند 185 تا 190میلیون تن غذا هستیم، یعنی تقریبا بیش از 55 میلیون تن باید افزایش غذا داشته باشیم.

معاون وزیر با بیان اینکه ما باید به دنبال گزینه‌ای باشیم که بتوانیم به یک استقلال اقتصادی در این حوزه دست پیدا کنیم، گفت: جنگ روسیه و اوکراین خیلی از مسایل را روشن کرد.

وی با بیان اینکه جنگ روسیه و اوکراین معادلات را به ویژه در بحث غذایی بر هم زد و چهره جدیدی از خود نمایان کرد، عنوان کرد: در این 4 دهه، بخش کشاورزی و غذا مسئله درجه یک کشور نبود، البته در بحث کلان این موضوع رصد شده است ولی در بحث بودجه و حمایت آن طور که باید شاید به این موضوع پرداخت نشده است.

معاون وزیر با بیان اینکه غذا می‌تواند یک چالش بزرگ برای یک کشور ایجاد کند، گفت: متاسفانه امروزه استکبار از غذا به عنوان یک سلاح استفاده می‌کند.

خیام نکویی با بیان اینکه امروز راهبرد اساسی و کلان کشور دستیابی به امنیت غذایی پایدار است، اظهار داشت: ما در بخش تولید غذا با 10 هزار چالش روبه رو هستیم.

میانگین ضایعات ما در بخش کشاورزی 30 درصد است

خیام نکویی یکی دیگر از چالش‌ها را نداشتن الگوی کشت برای اجرا عنوان کرد و افزود: میانگین ضایعات کشور در بخش کشاورزی از مزرعه تا سفره 30 درصد است، یعنی 36 میلیون تن غذا به نحوی هدر می‌رود که این موضوع نیازمند یک تحول اساسی است که باید به آن توجه جدی داشت.

معاون وزیر چالش دیگر را محدودیت منابع آبی و پایین بودن بهره وری دانست و اضافه کرد: چالش بعدی واردات بخشی از نیازهای غذایی است.

90 درصد روغن کشور وارداتی است

وی با بیان اینکه ما سالیانه به طور متوسط بین 10 تا 15 میلیارد دلار ارز کشور را در بدترین شرایط به واردات خوراک دام وطیورو نهاده‌های بخش کشاورزی اختصاص می‌دهیم، اضافه کرد: متاسفانه 90 درصد روغن کشور را وارد می‌کنیم این در حالی است که فقط 10 درصد این محصول در داخل کشور تولید می‌شود.

معاون وزیر با بیان اینکه میانگین سالیانه مصرف روغن در کشور بیش از 22 کیلو رسیده در حالی که مصرف در کشورهای پیشرفته نصف این میزان است، گفت: چالش دیگر، عملکرد ضعیف اراضی دیم است که ما در این زمینه عملکرد قابل قبولی نداشتیم و همچنین ضعف جدی در نظام آموزشی بخش کشاورزی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 12 هزار هیات علمی در بخش کشاورزی داریم ، افزود: در حال حاضر این سوال مطرح می شود که با وجود 12هزار هیات علمی، چرا شرایط ما در بخش کشاورزی بدین شکل است؟

  • گروه خبری : استان زنجان
  • کد خبر : 24378
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی