علمی کردن کشاورزی؛ راهی برای افزایش بهرهوری و تحقق اقتصاد پایدار
در راستای علمی کردن کشاورزی و رویکرد تغییر نگرش کشاورزی از سنتی به تجاری، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ابهر، اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی ” معرفی ژنوتیپهای امیدبخش بادام“ ویژه باغداران و کارشناسان، مورخ 1401/05/09 در محل باغ پایلوت ارقام اصلاحشده بادام استان زنجان نمود.

این کارگاه آموزشی، علی ایمانی محقق برجسته و دانشیار پژوهشکده میوههای
معتدله و سردسیری موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور علاوه بر معرفی ارقام مختلف
تجاری درخت بادام و ارائه نکات فنی به کارشناسان و باغداران، بهطور عملی نحوه هرس
و تربیت باغهای بادام را آموزش دادند.
کشت
و تولید بادام در ایران دارای سابقه بسیار طولانی است بهطوریکه
این کشور بهعنوان یکی از قدیمیترین مناطق تولید بادام مطرح است. این محصول، مانند
دیگر میوههای آجیلی از قبیل گردو و پسته دارای ارزش غذایی بسیار بالایی بوده و در
سبد غذایی واجد اهمیت زیادی است.
سرمازدگی بهاری یکی از مشکلات مهم در پرورش بادام است ولی میتوان با
انتخاب ارقام دیرگُل و اصلاحشده با این مشکل مقابله نمود؛ بنابراین ارقام دیرگُل
و اصلاحشده و سازگار با اقلیم منطقهی تولید، بهعنوان یکی از عوامل تأثیرگذار
درکشت و کار موفق بادام حائز اهمیت است.
پیشبینی میشود با شناسایی و معرفی رقمهای
اصلاحشده و امیدبخش بادام از سوی مراکز تحقیقات کشاورزی به باغداران، گامهای موثری در جهت علمی کردن کشاورزی با
هدف افزایش بهرهوری و تحقق اقتصاد پایدار برداریم.