• 1397/10/01 - 12:09
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

استفاده از زیست‌فناروی در تامین امنیت غذایی، یک ضرورت است




رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: استفاده از زیست‌فناروی در
تامین امنیت غذایی یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.



به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی
جهاد کشاورزی زنجان، حسین جعفری در همایش یک روزه زیست فناوری در خدمت رفاه و
تعالی کشور، تامین امنیت غذایی را از چالش‌ها و مهم‌ترین دغدغه‌های هر جامعه و کشوری
دانست و تصریح کرد: در سایه امنیت غذایی است که انواع امنیت‌ها از جمله امنیت اقتصادی
و اجتماعی امکان تحقق می‌یابد.



وی امنیت غذایی را دسترسی عموم مردم به مقادیر کافی از مواد غذایی با
کیفیت تعریف کرد و بیان داشت: مشکلات و موانع متعددی پیش روی تحقق امنیت غذایی است
که رشد فزاینده جمعیت، گسترش شهرنشینی، تغییرات اقلیمی، پیر شدن جمعیت شاغل در بخش
کشاورزی و افزایش ضایعات در این بخش از جمله آن ها به شمار می رود.



وی با بیان این که در سال 2050 با افزایش جمعیت جهان به 10 میلیارد نفر،
به میزان کالری مورد نیاز افراد جامعه 70 درصد افزوده خواهد شد، کاهش نیروی کار تولید
کننده و افزایش تعداد مصرف کنندگان را از پیامدهای گسترش شهرنشینی عنوان کرد.



جعفری در تشریح پیامدهای ناگوار تغییرات اقلیمی با بیان اینکه در سال
2100 در بدترین حالت غلظت دی اکسید کربن در اتمسفر به 1000
ppm خواهد رسید،
افزود: متاسفانه منابع خاک به شدت در حال نابودی و تخریب است و در کشورهای در حال توسعه
میزان خاک قابل استفاده برای هر فرد در سال 2050 به نیم هکتار خواهد رسید.



رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه سالانه از هر
10 نفر در جهان یک نفر به دلیل آلوده بودن و بی کیفیت بودن محصولات غذایی جان خود را
از دست می دهد، خاطرنشان کرد: طبق بررسی ها و پیش بینی های انجام گرفته کمبود آب تا
سال 2050 به صورت جدی گریبان‌گیر یک میلیارد نفر از جمعیت آسیا خواهد شد.



وی تنها راه رفع چالش‌های موجود در حوزه امنیت غذایی را استفاده از فناوری
های نوین دانست و تاکید کرد: توسعه فناوری زیستی در حوزه کشاورزی گره گشای بسیاری از
مشکلات کنونی است.



جعفری با بیان اینکه برای مقابله با چالش های پیش روی تولید در بخش کشاورزی
هیچ راهی جز اصلاح نباتات و استفاده از تنوع ژنتیکی موجودات نداریم، تصریح کرد: در
حال حاضر از متدهای سنتی اصلاح نباتات عبور کردیم و ظرفیت های جدیدی در حوزه زیست فناروی
به وجود آمده است.



رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بیان داشت: در حال حاضر فاصله بسیار
زیادی بین رکورد تولید با عملکردهای معمول در مزارع، باغات و واحدهای تولیدی وجود دارد
و زیست فناوری در کاهش و به حداقل رساندن این فاصله نقش اثرگذار و تعیین کننده‌ای دارد.



وی با اشاره به اینکه تنوع ژنتیکی پایه و اساس فناوری های زیستی است،
تاکید کرد: استفاده از زیست فناروی در تامین امنیت غذایی یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت
است.



گفتنی است؛ همایش یک روزه "زیست فناوری در خدمت رفاه و تعالی کشور"
با همکاری و مشارکت ستاد توسعه زیست فناوری، سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و
آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان و انجمن علمی زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه
زنجان روز چهارشنبه 28 آذر ماه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان برگزار شد.

  • گروه خبری : استان زنجان
  • کد خبر : 89130
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر