50 درصد از اراضی کشاورزی زنجان به آبیاری نوین تجهیز شده است
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: بیش از 50 درصد از اراضی کشاورزی استان زنجان به آبیاری نوین تجهیز شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی، روحالله حسنی در نشست خبری با خبرنگاران، گفت: استان زنجان 839 هزار هکتار اراضی بخش زراعی، باغی و گلخانهای، صنایع غذایی و تبدیلی، آبزیپروری و دامی دارد.
وی با بیان اینکه در استان زنجان 100 هزار نفر بهرهبردار کشاورزی وجود دارد، اظهار کرد: سالانه 3 میلیون تن محصولات زراعی و باغی در استان تولید میشود که معادل 2.45 درصد محصولات کشوری در این عرصه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: ارزش تولیدات کشاورزی استان زنجان 183 هزار میلیارد ریال است و به طور متوسط هر کشاورز سالانه 183 میلیون تومان درآمد خواهد داشت.
حسنی جمعیت حوزه دامی استان را یک میلیون و 913 راس اعلام کرد و ابراز داشت: از این تعداد دامداریهای کوچک 209 واحد، صنعتی 383 واحد و طیور 327 واحد است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد از اراضی کشاورزی استان زنجان به آبیاری نوین تجهیز شده است، گفت: از ابزارهای تشویقی برای ارتقای این مهم در استان استفاده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، به اجرای طرح حدنگاری و رفع تداخل اشاره کرد و ابراز کرد: حدود 353 هزار هکتار در استان حدنگاری انجام گرفته که جزو استانهای پیشتاز در این زمینه هستیم.
حسنی به سند سازگاری با کشت آبی اشاره کرد و افزود: همه ساله 50 هکتار از اراضی کشت برنج کم شده و به کشتهای جایگزین اختصاص داده میشود.
وی افزود: کشت برنج در مزارع استان زنجان امروز ازسه هزار و 200 هکتار سال 97 به دو هزار و 85 هکتار رسیده است و اعتقادی به ممنوعیت کشت برنج نداریم؛ چرا که ما الان هیچ خدماتی به لحاظ کود و تسهیلات به برنجکار اختصاص ندادیم و محدودیتهایی که قانون لحاظ کرده را نیز اعمال کردهایم اما به دنبال رفع برخی از این محدودیتها نیز هستیم.
زنجان در موضوع آب مورد ظلم واقع شده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، به احداث پروژههای بزرگ سد و آبخیزداری در سالجاری اشاره کرد و افزود: ما در موضوع آب مورد ظلم واقع شدیم و میزان آب تاسیسی استان زنجان کم است و ما مخالف صرفهجویی در آب نیستیم.
حسنی به مصرف آب در حوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: در خصوص مصرف آب، آمار و اطلاعات مدون و دقیقی در دسترس نیست. حدود یک میلیون مترمکعب استحصال آب در برداشت آب زیرزمینی است که 300 هزار مترمکعب آن برداشت غیرمجاز است و از طرفی مقدار آبی که در اختیار کشاورزان قرار میگیرید، مقدار مشخصی بوده و کشاورز متناسب با آن و با اطلاع از شرایط اقدام به کشت محصول میکند و کشاورزان اطلاع کاملی در خصوص اینکه کشت چه محصولی به صرفه است، دارند.
وی یادآور شد: در بحث الگوی کشت کشاورزی هشت محصول اساسی در سطح برنامههای کشوری را دنبال میکنیم که شامل گندم، جو، سویا، پنبه، کلزا، عدس و ذرتهای دامی بوده و در بحث محصولات جالیزی نیز سبزی سیفی بیشتر کشت گلخانهای مورد تاکید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: به دلیل برداشت زیاد آب در سالهای گذشته، امروز با بیلان منفی آب روبهرو هستیم که یکی از راهکارها این است که کشت زمین را به گلخانه تبدیل کنیم.
وی افزود: سند سازگاری با کمآبی طراحی شده که دستگاههای مختلف، وظایفی را در این زمینه بر عهده دارند.