۲۱ شهرستان پنبهخیز در خراسان رضوی
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه ۲۱ شهرستان استان پنبهخیز است و در مجموع ۱۹ هزار و ۵۵۰ هکتار از کشتزارهای استان زیر کشت این محصول است، اظهار کرد: پنبه برای استان بسیار ارزشمند است و توسعه کشت آن دارای اهمیت است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی سعید خوشقامت بیان کرد: میانگین برداشت پنبه در استان با توجه به برخی خسارات نظیر قطعی برق در اوج گلدهی به میزان ۲ هزار و ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار پیش بینی می شود و مجموعا سالانه حدود ۴۶ هزار تن تولید وش داریم.
وی با بیان اینکه امسال برداشت محصول پنبه به دلیل شرایط آب و هوایی نسبت به مدت مشابه پارسال دچار تاخیر شده است، اظهار کرد: یکی از مواردی که باعث تاخیر در برداشت می شود، کمبود نیروی کارگر و هزینه بالای آن است که با توجه به خرده مالک بودن اکثر پنبه کاران در استان، امکان برداشت در بخش زیادی از کشت به صورت مکانیزه نیز وجود ندارد.
کمبود نیروی کارگری و هزینه بالای آن از عوامل تاخیر در برداشت محصول است که با توجه به خرده مالک بودن اکثر پنبه کاران خراسان رضوی، امکان برداشت در بخش زیادی از کشت به صورت مکانیزه هم وجود ندارد.
خوش قامت بیان کرد: تدابیری برای جذب دستگاه های وشچین پنبه اندیشیده شده است که با توجه به قیمت بسیار بالای آن فعلا در استان خراسان استفاده نمی شود و هم اینک تنها سه دستگاه غوزه چین در استان فعالیت دارند که بخش بسیار کمی از کل سطوح زیر کشت را برداشت می کنند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در راستای افزایش عملکرد و کیفی سازی محصول پنبه طرحهایی در سال زراعی جاری اجرا شد که ایجاد سایت های الگویی مزارع، مقایسه ارقام و پایلوت تغذیه از آن جمله بود.
وی افزود: این اقدام در راستای آگاهی بخشی به کشاورزان برای استفاده از بذرهای اصلاح شده کشت مکانیزه، تغذیه بهینه، پیش آگاهی و مبارزه با آفات محصول در شهرستان های پنبه خیز استان انجام شد.
خوش قامت اضافه کرد: از دیگر برنامه های اجرایی، برگزاری روز «مزرعه پنبه» در شهرستان های مختلف و بازدید کشاورزان از این پروژه های اجرایی بود تا بتوان سطح نفوذ دانش فنی بین کشاورزان را بالا برد.