• 1403/06/25 - 09:02
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چراغِ کم‌فروغ سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی خلیل‌آباد

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به اینکه جای واحدهای صنایع تبدیلی انگور و مشتقات آن در این منطقه خالی است؛ گفت: طی سال‌های اخیر در حوزه توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی تلاش‌هایی شده و برنامه ما توسعه زیرساخت‌ها در این زمینه در شهرستان بوده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، محمود شبان مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد اظهار کرد: در خلیل‌آباد ۵ واحد سردخانه با ظرفیت ۱۱ هزار تن به‌ عنوان پیش‌نیاز امور صادرات محصولات کشاورزی احداث ‌شده است و به سمتی رفته‌ایم که برای ثابت ماندن کیفیت کشمش شهرستان، محصول تولیدی کشاورزان در سردخانه نگهداری می‌شود تا محصول کشاورزان بازارپسندی خود را حفظ کند.

شبان از خلیل‌آباد به ‌عنوان قطب سردخانه‌ای در منطقه ترشیز یاد کرد و گفت: در شهرهای هم‌جوار هیچ شهری ظرفیت سردخانه‌ای خلیل‌آباد را ندارد.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر توانسته‌ایم زمینه صادرات کشمش خلیل‌آباد را به ‌طور مستقیم به کشورهای حوزه خلیج‌فارس فراهم کنیم؛ افزود: در زمینه صنایع تبدیلی، شاهد راه‌اندازی پانزدهمین کارخانه کشمش مجهز به دستگاه سورت لیزری در شهرستان بودیم که با راه‌اندازی این واحد ظرفیت کارخانجات کشمش منطقه به ۱۵ هزار تن در سال رسید لذا خلیل‌آباد از نظر وجود کارخانجات کشمش پاسخگوی نیاز تولید شهرستان هست اما باید در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی انگور به‌طورجدی اقدام شود.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما به سرمایه‌گذاران این است که با توجه به تولید میزان قابل‌توجهی انگور در شهرستان در پی ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری در حوزه تولید سرکه، شیره، آب‌غوره و کنستانتره انگور یا در زمینه احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی انار و مشتقات آن از جمله آب انار، رب انار، شربت انار و ... ورود کنند و ما هم در زمینه صدور مجوزها و واگذاری زمین و سایر مشوق‌ها همکاری لازم را با سرمایه‌گذاران خواهیم داشت.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد بیان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در زمینه انار و انگور در شهرستان در اولویت سرمایه‌گذاری قرار دارد و چنانچه سرمایه‌گذاران به این موضوع ورود کنند به ‌طور جدی از آنها حمایت می‌کنیم زیرا جای خالی واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی را در شهرستان به‌خوبی حس می‌کنیم.

وی افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در خلیل‌آباد ازاین‌رو دارای اهمیت است که اگر آنها زیرمجموعه بخش کشاورزی در نظر گرفته شوند در اقتصاد منطقه نقش قابل‌ توجهی دارند. هر چند تاکنون این بخش نتوانسته در چرخه اقتصاد جایگاه قابل قبولی داشته باشد. اگرچه کارشناسان حوزه اقتصاد معتقدند؛ وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی در چرخه اقتصاد ضرورت دارد و می‌تواند بین تولیدکننده و مصرف‌کننده نهایی به‌عنوان یک حلقه واسطه عمل کند اما به این مهم در خلیل‌آباد تاکنون بی‌توجهی شده است و در نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی، جهش تولید در بخش کشاورزی شهرستان شاهد نبوده‌ایم.

  • گروه خبری : استان خراسان رضوی
  • کد خبر : 183315
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی  استان خراسان رضوی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی