معرفی خربزه مشکان به عنوان یک برند ملی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب در جشنواره خربزه در شهر مشکان اظهار کرد: خربزه مشکان یکی از محصولات مزیتدار شهرستان است که در کنار پسته، هندوانه تخم آجیلی و زیره سبز، جایگاه ویژهای دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، ابراهیم رودسرابی ادامه داد: مقاومت بالای این خربزه به کمآبی، بهویژه در شرایط کشت دیم، از ویژگیهای بارز آن است. اندازه کوچک، پوست ضخیم و گوشت شیرین و آبدار، از دیگر مشخصات این محصول ارزشمند است.
وی افزود: پوست ضخیم خربزه مشکان علاوه بر افزایش ماندگاری، مانع نفوذ آفات مهمی مانند مگس خربزه میشود. همین امر سبب شده تا کشاورزان با استفاده حداقل از سموم، محصولی سالم و ارگانیک را تولید کنند. این محصول در چند سال متوالی گواهی سلامت از سازمان حفظ نباتات دریافت کرده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه حدود ۴۵۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت خربزه مشکان اختصاص دارد، افزود: عملکرد متوسط آن ۱۷ تن در هکتار است و این محصول پتانسیل بالایی برای توسعه دارد.
وی هدف از برگزاری این جشنواره، معرفی خربزه مشکان به عنوان یک برند ملی و تشویق مراکز تحقیقاتی برای تولید ارقام پر محصولتر دانست و تأکید کرد: با افزایش عملکرد در واحد سطح، میتوانیم بهرهوری اقتصادی کشاورزان را بهبود بخشیم و این محصول را به یکی از محصولات صادراتی شهرستان تبدیل کنیم.