آب و خاک مهمترین عامل تولید در بخش کشاورزی
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی در برنامه تلویزیونی خراسان آباد گفت: نقش آب و خاک به عنوان یکی از مهمترین عوامل تولید در بخش کشاورزی غیر قابل انکار است.

جعفری مهم ترین چالش امروز بخش کشاورزی را با توجه به تغییرات اقلیمی کمبود منابع آب دانست و گفت: در استان خراسان رضوی در سنوات گذشته بالغ بر 7میلیارد متر مکعب آب قابل استحصال بخش کشاورزی داشته ایم که امروز به کمتر از 4میلیارد متر مکعب رسیده است.
وی ادامه داد: از طرفی میزان پراکنش بارندگی ها نیز تغییر کرده که باعث شده بارندگی در زمان رشد گیاه در دسترس نباشد.
جعفری گفت: برای اینکه بتوانیم بهره برداری خوبی از منابع آبی داشته باشیم باید روش های نوین آبیاری، تغییر زمان کشت، استفاده از کشت های گلخانه ای را در دستور کار قرار دهیم.
وی چالش دوم بخش کشاورزی را بحث خاک دانست و افزود: اهمیت خاک کمتر از آب نیست.
جعفری گفت: میزان ماده آلی خاک بسیار پایین است و در سنوات گذشته کشاورزان را به استفده از کودهای آلی ترغیب نموده ایم که این امر به تنهایی کافی نیست و باید بحث آموزش و ترویج را برای کشاورزان گسترش دهیم تا با استفاده از این آموزش ها تولید بهتری داشته باشیم.
وی یکی دیگر از چالش های پیش رو بخش کشاورزی را بازرگانی عنوان نمود و ادامه داد: برای بهره برداری بهتر از محصولات تغییر الگوی کشت را انجام داده ایم که مهم ترین عامل که می تواند کشاورز را ترغیب به انجام تغییر الگوی کشت نماید ارزش افزوده محصول جدید است.
جعفری ادامه داد: این ارزش افزوده محصولات می تواند به دو حالت باشد یا خود محصول جدید نسبت به محصول قبل ارزش افزوده دارد و یا اینکه از طریق ایجاد زنجیره های ارزش و فعالیت های بازاریابی این ارزش افزوده را بالا ببریم بطور مثال بالابردن زنجیره های طیور گوشتی استان که باعث تحول در تولید مرغ استان شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص توزیع اقلام تنظیم بازار در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز گفت: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز شرایط مصرف و تقاضای بازار کالاهای اساسی تغییراتی خواهد داشت.
جعفری ادامه داد: برای کنترل قیمت و فشار بازار در این ایام 2راهکار در نظر گرفته ایم که علاوه بر توزیع گوشت منجمد گوساله به میزان 618 تن، توزیع گوشت گرم از محل تولید استان به میزان 200 تن و دیگری ازاتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز درخواست کرده ایم نسبت به حجم بالای تقاضا از ذخایر گوشت منجمد خود وارد بازار نمایند که بین 300 تا 400 تن اعلام آمادگی کرده اند.
وی گفت: در زمینه توزیع گوشت مرغ با توجه به جوجه ریزی هایی که در استان انجام شده ذخایر بسیار خوبی داریم که می توانیم روزانه 650 تن مرغ گرم روانه بازار نماییم و موجودی مرغ منجمد در طول این ایام 1680 تن می باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان از توزیع 825 تن شکر از محل ذخایر استان در این ماه خبر داد و افزود: در زمینه برنج نیز 1800 تن برنج هندی توزیع می شود که پیگیر هستیم بتوانیم مجوز 1000 تن برنج پاکستانی برای توزیع در این ماه مبارک را بگیریم.