برداشت گریپ فروت از باغات جنوب کرمان
مدیر باغبانی جنوب استان کرمان بیان داشت: گریپ فروت یک گیاه گرمسیری و نیمه گرمسیری است و در مناطق دشت جنوب کرمان تولید گریپ فروت از سالهای دور تا به امروز توسط باغداران سختکوش صورت گرفته است. برداشت گریپ فروت تولید شده در باغات از اوایل اذر ماه هر سال از منطقه جنوب کرمان اغاز و تا پایان بهمن ماه هر سال این عملیات برداشت ادامه دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جنوب کرمان صادق حسین زاده مدیر باغبانی بیان داشت: منطقه جنوب کرمان شامل هشت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، رودبار جنوب، فاریاب، منوجان، کهنوج، قلعه گنج و جازموریان با سطح زیر کشت ۳۳ هزار هکتار انواع مرکبات بیش از ۲۷۷۰ هکتار آن به باغات انواع گریپ فروت اختصاص دارد.
وی افزود:از این سطح پیش بینی می شود بیش از ۶۶ هزار تن انواع گریپ فروت شامل گریپ فروت دانکن، گریپ فروت مارش، گریپ فروت استار روبی، گریپ فروت تامسون و گریپ فروت رد بلاش برداشت و روانه بازار های داخل کشور و به سایر کشور ها صادر می شود. این گریپ فروت ها در طعم و رنگ پوست و رنگ گوشت داخل آن متفاوت می باشند و در بین مصرف کنندگان به دلیل خواص مفید آن به عنوان یک مرکبات با خواص حیرت انگیز مفید برای بدن انسان استفاده می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تصریح کرد: گریپ فروت یکی از مرکبات خاص و منحصر بفرد است که خواص دارویی فراوانی دارد که در منطقه جنوب کرمان تولید میشود این میوه دارای پوست زرد رنگ شبیه به لیمو ترش است و گوشت میوه آن قرمز رنگ است. برخی از ارقام آن پوست زرد رنگ و گوشت آن سفید رنگ است و یا پوست زرد با لکه های قرمز میباشد. گریپ فروت با میوه گرد و درشت و در بعضی مواقع هر عدد میوه گریپ فروت بیش از یک کیلو گرم می رسد و حاوی مقدار زیادی آب میوه است. در برخی موارد از پوست گریپ فروت برای تهیه مربا استفاده می شود. شهرستان جیرفت و عنبر آباد منطقه جنوب کرمان بیشترین سطح و تولید محصول گریپ فروت به خود اختصاص داده است.