یک میلیارد اصله نشای سبزی و صیفی در استان بوشهر تولید میشود
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: پیشبینی میشود یک میلیارد و 100 میلیون اصله نشاء سبزی و صیفی در استان تولید شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل
از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان بوشهر، سمیه فرح بخش اظهار داشت: یکی از عوامل مهم تولیدات سبزی و صیفی در استان که از اهمیت ویژه ای
برخوردار بوده بذر یا نشاء است.
وی اضافه کرد: از محصولات مهم سبزی و صیفی در استان گوجه
فرنگی است که بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده و سهم به سزایی در اشتغال
و درآمد دارد و بخش مهمی از جمعیت روستایی استان را تشکیل میدهد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان
کرد: این محصول علاوه بر درآمدزایی و اشتغال به دلیل خارج از فصل بودن آن بخش مهمی
از تولید و نیاز کشور را در فصول پاییز و زمستان تأمین میکند.
تأمین نیاز دیگر استانها
وی عنوان کرد: این امر به دلیل آب و هوای ملایم استان در
فصول سرد سال بوده که به جز استانهای جنوبی در بقیه استانهای کشور مهیا نیست.
فرحبخش تاکید کرد: در حال حاضر سالانه یک میلیارد و 100 میلیون اصله نشاء در استان تولید میشود که بخشی برای داخل استان و بقیه هم
به استانهای فارس، هرمزگان، کهکیلویه و بویر احمد و سایر استانها صادر میشود.
فرح بخش بیان کرد: کاشت نشاء از تیر ماه آغاز میشود و تا
اردیبهشت ماه سال بعد ادامه دارد نشاهای تولید شده در گلخانههای مذکور شامل ارقام
مختلف گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، کلم، هندوانه، خربزه و طالبی است.
بیشترین تولید نشاء در دشتی
وی گفت: استان بوشهر دارای 6.5 هکتار گلخانه تولید نشاء مکانیزه با تولید 184 میلیون اصله نشاء است که 54 هکتار گلخانه نیز به تولید
نشاء در یک یا دو دوره میپردازند و در ادامه تولید نشاء به تولید محصول میپردازند.
بیشترین تولید نشاء استان در شهرستان دشتی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود:
منظور از گلخانههای مکانیزه تولید نشاء، گلخانههایی است که به صورت تخصصی و مکانیزه
در تمام طول سال منحصراً فقط نشاء تولید میکنند؛ نه گلخانه دارانی که در بخش کوچکی
از گلخانه اقدام به تولید نشاء مورد نیاز خود میکنند.
وی اظهار داشت: کاهش هزینههای تولید، تغییر روش کشاورزی
از سنتی به مکانیزه، کاهش مصرف آب، بهره وری بهینه از منابع تولید به ویژه آب و خاک،
افزایش سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی، تولید محصول با کیفیت و افزایش بازارپسندی،
افزایش صادرات، زودرس شدن محصول، عدم نیاز به عمل گزینش و یا تنک کردن، امکان انتخاب
گیاهان قوی و سالم جهت کاشت، ایجاد اشتغال بویژه برای فارغ التحصیلان کشاورزی، صرفه
جویی ارزی، پیشبرد اهداف و برنامههای دولت در بهبود وضعیت اقتصادی از مزایای کشت نشایی
است.