• 1403/04/27 - 06:36
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کشاورزان بوشهری مراقب عارضه پژمردگی و خشکیدگی خوشه خرما باشند

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت:عارضه پژمردگی و خشکیدگی خوشه خرما هر ساله خسارات فراوانی به محصول نخیلات وارد می‌سازد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، احمد سبحانی افزود: این عارضه در بعضی موارد سریع و ناگهانی و در بعضی از موارد تدریجی شروع می‌شود و معمولاً در اواخر مرحله خلال تا اواسط مرحله خارک و رطب اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به علل بروز عارضه پژمردگی خوشه خرما افزود: در سال‌های اخیر عواملی از جمله خشکسالی‌های مستمر و متوالی دو دهه گذشته، وزش بادهای گرم و خشک در مراحل خلال و خارک و رطب، کاهش کمیت و کیفیت آب آبیاری، عدم تغذیه صحیح و اصولی، عدم تنک کردن مناسب خوشه در زمان آرایش خوشه، حساسیت ارقام، منطقه جغرافیایی، بافت و ساختار خاک، فعالیت عوامل خسارت زا زنده از جمله آفات چوب خوار، کنه‌های نباتی و بعضی از بیمارگرهای گیاهی باعث افزایش شدت این عارضه شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر یادآور شد: این عارضه بیشتر در رقم کبکاب و زاهدی شایع است و ارقام بسیار زود رس مثل خضراوی و نسبتاً دیررس مثل شهابی نسبت به این عارضه متحمل ترند و همچنین ارقام میان‌رس که عمده ارقام استان را تشکیل می‌دهند بخصوص کبکاب به این عارضه حساس هستند.

سبحانی با بیان اقدامات مدیریتی جهت کاهش بروز این عارضه خاطرنشان کرد: آبیاری منظم و متعادل، تغذیه متعادل درختان، عملیات شخم و پاکنی درختان، تنک کردن خوشه‌ها، پوشش خوشه خرما با کیسه‌های پارچه‌ای مناسب، پوشش کف باغ با برگ‌ها یا برگچه‌های هرس شده، کنترل صحیح و اصولی آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز، عملیات بهداشت باغ اعم از حذف پاجوش و تنه جوش، زهکشی مناسب و …و بیمه محصول از جمله مهمترین اقدامات مدیریتی جهت کاهش بروز این عارضه و خسارات آن است.

  • گروه خبری : استان بوشهر
  • کد خبر : 179808
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر محمد بحرینی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر محمد بحرینی