میوه دهی کیاه جوجوبا درایستگاه مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان بوشهر
رییس مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان بوشهر : بررسی فنولوژی گیاه جوجوبا با حضور رئیس بخش تحقیقات جنگل ها ومراتع و آبخیزداری، مسئول حراست مرکز و مسئول ایستگاه تحقیقاتی جنگل و مرتع کاکی انجام گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان جهاد کشاورزی بوشهر، محمود دشتی زاده گفت: :گیاه جوجوبا به دلایل مختلف از جمله نیاز کم به
آب، تحمل به شوری، تابستان خوابی ،تحمل دمای بالای 50درجه ، و ارزش اقتصادی
بالا از گونه های ارزشمند قابل توسعه و مناسب کاشت در استان بوشهر است.
دشتی زاده اظهار داشت: این گیاه که در حال حاضر ده سالگی خود رادر ایستگاه
تحقیقات کاکی پشت سر گذاشته دو پایه بوده و پایه های نر و ماده از هم
جدامی باشند .
وی افزود: با کم ترین هزینه از سال دوازدهم به بعد هر پایه ماده می تواند تولید یک تا یک و نیم ملیون تومانی روغن داشته باشد.
دشتی
زاده گفت: روغن حاصل از بذور گیاه جوجوبا که تا 50 درصد (در مناطق مختلف
متفاوت است) استحصال می گردد،می تواند جایگزین بسیاری از روغن های دیگر
گردد و به دلیل عدم تولید کالری هم در مصارف خوراکی و هم آرایشی- بهداشتی
(انواع کرم- شامپو و صابون) استفاده می شود.همچنین در صنایع ماشین سازی در
تهیه روغن موتور، مکمل پروتئین غذای دام استفاده دارد.
رییس مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان بوشهر اظهار داشت:
روغن این گیاه ماندگاری و مقاومت فوقالعادهای را در دمای بالا، در مقایسه
با روغنهای گیاهی دیگر دارد.
وی افزود: در مجموع تعداد 50 پایه جوجوبا در ایستگاه تحقیقات کاکی کاشته شده است.