• 1403/09/19 - 08:10
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فرسایش خاک، منابع آبی را هم از بین می برد

سرپرست مدیریت آب و خاک و امور فنی‌مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: از بین رفتن خاک باعث از بین رفتن تمامی منابع به خصوص آب می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، سرپرست مدیریت آب و خاک و امور فنی‌مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: از بین رفتن خاک باعث از بین رفتن تمامی منابع به خصوص آب می شود.
 
مهدی اعتمادی به مناسبت روز جهانی خاک و اهمیت این موضوع گفت: آب را می توان از راه های دیگر مثل شیرین کردن آب دریا و استفاده از رطوبت هوا به دست آورد اما برای خاک این موضوع امکان پذیر نیست.
 
وی با بیان اینکه هزار سال طول می کشد تا یک سانتی‌متر خاک تولید شود افزود: خاک برای تولید غذا، تعادل دمای محیط، حفظ میکروارگانیسم ها و از همه مهمتر نگهدای و تصفیه آب اهمیت زیادی دارد.
 
سرپرست مدیریت آب و خاک و امور فنی‌مهندسی جهاد کشاورزی بوشهر تصریح کرد: معاونت آب و خاک با همکاری سازمان جنگل ها وظیفه ی اصلی را در راستای حفظ و صیانت از خاک بر عهده دارد.
 
اعتمادی با اشاره به اینکه در سال 1403 اطلس خاکشناسی هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بوشهر را تهیه کردیم گفت: در سال جاری سه‌هزار هکتار از راضی زراعی و باغی در شهرستان های دشتستان، دشتی و بوشهر را مورد مطالعه قرار داده ایم.
 
وی ادامه داد: وقتی نسبت به خاک شناخت داشته باشیم در مورد احیاء، بازسازی و حفظ خاک هوشمندانه عمل کنیم.
 
سرپرست مدیریت آب و خاک و امور‌فنی‌مهندسی جهاد کشاورزی بوشهر با اشاره به اینکه خاک به دو شکل شیمیایی و فیزیکی در معرض تخریب است خاطرنشان کرد: فرسایش شیمیایی خاک بر عهده سازمان حفاظت از محیط زیست و فرسایش فیزیکی بر عهده ی وزارت جهاد کشاورزی است.
 
اعتمادی بیان داشت: پساب فعالیت های صنعتی باعث آلودگی شیمایی خاک و محیط‌زیست می شود.
 
وی عوامل قهری طبیعت و فعالیت های بشری را از جمله فرسایش های فیزیکی خاک یاد کرد و افزود: تخریب جنگل برای ساختمان سازی و جاده سازی، از بین بردن پوشش گیاهی بر اثر چرای زیاد دام از این دست هستند.
 
اعتمادی برداشت غیرکارشناسی از خاک برای جاده سازی و ساختمان سازی را از عوامل مهم تخریب فیزیکی خاک دانست و افزود: این برداشت ها باید بر اساس اصول فنی باشد و بخشی از هزینه تخریب به صورت مالیات پرداخت شود.
 
وی با بیان اینکه برای اولین بار از شرکت نفت خارگ بابت برداشت خاک مالیات دریافت کردیم گفت: این مالیات در جهت احیاء و بازسازی خاک به شکل کاشت درخت و نهال هزینه می شود.
 
سرپرست مدیریت آب و خاک و امور‌فنی‌مهندسی جهاد کشاورزی بوشهر با اعلام اینکه وقتی خاک خشک می شود و رطوبت را از دست می دهد سریع‌تر تخریب می شود ادامه داد: با اصلاح و ایجاد آب‌بندها و گوراب‌ها تلاش می کنیم ذخیره آب های زیرزمینی را افزایش بدهیم.
 
اعتمادی با اشاره به اینکه 5دسامبر به‌عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده است گفت: در سال 1395 معاونت آب و خاک به عنوان رابط اصلی نهاد بین المللی jps مشخص شد.
 
وی ادامه داد: فرهنگ سازی و آگاهی مردم و مسئولین را به اهمیت خاک و حفظ آن را از فعالیت های  این نهاد است.

 

  • گروه خبری : استان بوشهر
  • کد خبر : 189658
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر محمد بحرینی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر محمد بحرینی