• 1402/04/10 - 12:08
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توسعه سردخانه‌ها در استان بوشهر/ شرایط نگهداری خرما متحول شد

مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از توسعه سردخانه‌های نگهداری خرما در استان بوشهر خبر داد و گفت: توسعه صنایع تبدیلی و غذایی با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان بوشهر، حمزه عباسی‌پور با اشاره به وضعیت صنایع تبدیلی و غذایی استان اظهار
داشت: 25 واحد صنایع تبدیلی و غذایی طی سال گذشته در استان بوشهر به بهره
برداری رسیده است.

وی افزود: با توجه به اهمیت توسعه
صنایع تبدیلی و غذایی و مزایای این صنعت و در دسترس بودن مواد اولیه در
استان نظیر 170 هزار تن خرما، 600 هزار تن گوجه فرنگی، 78 هزار تن آبزیان و
سایر محصولات کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی و غذایی در استان را اجتناب
ناپذیر کرده است.

مدیر صنایع غذایی و تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی
استان بوشهر خاطرنشان کرد: در راستای سیاست‌ها و برنامه‌های بالا دستی،
افزایش ظرفیت جذب ماده خام در واحدهای صنایع تبدیلی و ایجاد اشتغال یکی از
اهداف اساسی در سازمان جهاد کشاورزی است.

صدور 43 جواز تأسیس صنایع تبدیلی

عباسی
پور بیان کرد: از مزایای توسعه صنایع تبدیلی و غذایی می‌توان به ایجاد
ارزش افزوده در محصولات کشاورزی با اولویت خرما و آبزیان، کاهش ضایعات،
ایجاد اشتغال پایدار، تولید محصول با قابلیت صادرات و ارزآوری، تنظیم توازن
عرضه و تقاضا و حفظ کیفیت و ماندگاری محصولات کشاورزی، ایجاد امنیت غذایی
در نتیجه بسته بندی صحیح و بهداشتی و … اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد:
طی سال گذشته، 200 مورد موافقت اولیه پس از بررسی طرح در سازمان جهاد
کشاورزی صادر شد و همچنین 43 جواز تأسیس واحدهای صنایع تبدیلی در اراضی
کشاورزی، روستایی، شهری و شهرک‌های صنعتی توسط سازمان جهاد کشاورزی شامل
گروه‌های باغی، زراعی، شیلات (فرآوری و عمل آوری آبزیان و تولید خوراک آماده آبزیان) و سردخانه صادر شده است.

مدیر
صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: در
صورت به بهره برداری رسیدن این طرح‌ها، قابلیت تولید 323 هزار و 132 تن
محصول و ایجاد اشتغال 859 نفر را فراهم خواهد کرد.

افتتاح 25 واحد صنایع تبدیلی و غذایی

وی تاکید کرد: این طرح‌ها شامل 21 واحد باغی، پنج واحد زراعی، پنج واحد شیلات شامل سه واحد عمل آوری و 2 واحد خوراک آبزیان و 11 واحد سردخانه است.

عباسی‌پور
تاکید کرد: در سال گذشته 25 واحد صنایع تبدیلی و غذایی شامل 14 واحد باغی،
2 واحد دام و طیور، 6 واحد زراعی و سه واحد شیلات شامل 2 واحد عمل آوری با ظرفیت 14 هزار و 500 تن و یک واحد خوراک آماده آبزیان با ظرفیت 12 هزار تن در استان به بهره برداری رسید.

وی
خاطرنشان کرد: از این تعداد 9 واحد در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند و این
مسئله با عنایت به شرایط جاری کشور که تحت فشارهای حاصل از تحریم‌های
ظالمانه اقتصادی است، یک دست آورد بسیار ارزنده و کم نظیر برای حوزه
اقتصادی استان محسوب می‌شود و توانایی جذب 68 هزار و 500 تن ماده خام
کشاورزی با ایجاد اشتغال 370 نفر در حوزه اقتصادی می‌تواند بسیار تأثیرگذار
باشد.

مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر
اضافه کرد: در حال حاضر 266 واحد صنایع تبدیلی و غذایی با تولید 761 هزار و
120 تن ظرفیت اسمی و 883 هزار و 599 تن ظرفیت جذب ماده خام در سطح استان
به بهره برداری رسیده اند.

تحول اساسی در نگهداری خرما

وی
خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی در
زمینه انبار و نگهداری خرما در سردخانه و بسته بندی و فرآوری خرما تحقق
یافته است به‌طوری‌که یک تحول اساسی در نحوه ذخیره و نگهداری خرما با احداث
سردخانه در استان اعمال شده و شرایط نگهداری خرما جهت عرضه به بازار بسیار
بهبود یافته است.

عباسی‌پور تاکید کرد: در حال حاضر 79 واحد سردخانه
ویژه ذخیره خرما با ظرفیت 67 هزار تن خرما و رطب و 105 واحد بسته بندی و
فرآوری با ظرفیت جذب 147 هزار تن ماده خام در استان فعال است که از این
تعداد 14 واحد با ظرفیت 15 هزار تن جذب ماده خام و اشتغال 171 نفر در سال
گذشته به بهره برداری رسیده است.

  • گروه خبری : استان بوشهر
  • کد خبر : 31881
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی