استان بوشهر ظرفیتهای بی نظیری در حوزه ی آبزیپروری دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر با دارا بودن 967 کیلومتر ساحل در حاشیه خلیج فارس، از ظرفیتهای بینظیری در حوزه آبزیپروری برخوردار است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر با دارا بودن 967 کیلومتر ساحل در حاشیه خلیج فارس، از ظرفیتهای بینظیری در حوزه آبزیپروری برخوردار است.
مرتضی بحرانی در مراسم افتتاحیه شرکت درنیکا صید مانا گفت: استان بوشهر سالانه 90 هزار تن ماهی و میگو تولید می کند.
وی با بیان اینکه زمینهای شورهزار و غیرقابل کشت که بدون استفاده رها شده بودند افزود: این زمین ها در سه دهه اخیر با همت بخش خصوصی و دولت به استخرهای پرورش میگو و کانون تولید با ارزآوری و ظرفیت اشتغال بالا تبدیل شدهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: در حال حاضر، در ۱3 نقطه، سایت فعال و 400 مزرعه، عملیات پرورش میگو انجام میشود.
بحرانی با تاکید بر اهمیت توسعه صنایع فرآوری در بوشهر گفت: میزان قابل توجهی آبزیان در بوشهر تولید و بخش عمدهای از آن به صورت خام صادر میشود.
وی صادرات آبزیان به صورت خام را منجر به از دست رفتن ارزش افزوده دانست و گفت: تقویت و توسعه صنایع فرآوری در استان میتواند با ایجاد اشتغال، افزایش درآمدهای ارزی و کاهش خامفروشی، نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: ایجاد کارخانههای فرآوری و بستهبندی مدرن میتواند به افزایش ماندگاری محصولات، بهبود کیفیت و دسترسی به بازارهای بینالمللی کمک کند.
بحرانی از شرکت درنیکا به عنوان یکی از پیشرفتهترین واحدهای فرآوری کشور نام برد و افزود: این مجموعه می تواند با ایجاد فرصت های شغلی مستقیم و غیرمستقیم، سهم قابل توجهی در رونق اقتصادی و اشتغالزایی منطقه داشته باشد.
وی ادامه داد: این واحد صنعتی، با بهرهگیری از تجهیزات مدرن، فناوریهای روز دنیا و رعایت استانداردهای بینالمللی، قادر خواهد بود محصولات متنوعی از جمله ماهی منجمد، میگوی عمل آوریشده، آبزیان بستهبندیشده و سایر فرآوردههای شیلاتی را تولید و نیاز بازارهای داخلی و خارجی را تأمین کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطر نشان کرد: این امر علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، باعث افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی و افزایش ارزآوری از طریق صادرات محصولات شیلاتی خواهد شد.
بحرانی حمایت دولت و بانک های تسهیل دهنده از اینگونه کارخانه ها را ضروری دانست و گفت: راهاندازی این مجموعه، نتیجه حمایتهای دولت، تلاشهای سرمایهگذاران و همت متخصصان ایرانی است.
وی با ابراز امیدواری از این که این مجموعه سرآغازی برای توسعه بیشتر صنایع شیلاتی باشد ادامه داد: در استان بوشهر ۳۹ واحد عمل آوری و فرآوری آبزیان با ظرفیت اسمی ۹۸هزار تن و جذب مواد خام ۱۲۵هزار تن موجب اشتغال ۱۲۱۲ نفر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: این کارخانه ها بر اساس نظامنامه ای باید کار فرآوری را انجام دهند وگرنه کد تایید اتحادیه اروپا را دریافت نمی کنند.
بحرانی عنوان کرد: کشورهای روسیه و چین کد و شرایط مخصوص صادرات خود را دارند.