آغاز عملیات مبارزه با آفت کنه گرد آلود خرما در باغات نخیلات استان بوشهر
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از آغاز عملیات مبارزه با آفت کنه گردآلود خرما از ابتدای خرداد ماه در نخلستان های استان خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان بوشهر، احمد سبحانی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در سال جاری به دلیل پایین بودن دما و رطوبت
نسبی در ماه های فروردین و اردیبهشت در مقایسه با سالهای گذشته، فعالیت
کنه های تارتن نخیلات دیرتر آغاز شد؛ به همین دلیل و با توجه به پیش آگاهی
قبلی، مبارزه با این آفت در اکثر نخلستان ها تقریبا از ابتدای خرداد ماه
آغاز شده و پیشبینی میشود با توجه به شرایط محیطی متنوع در مناطق مختلف
استان، عملیات مبارزه تا پایان تیرماه نیز ادامه داشته باشد. همانگونه که
در اطلاعیه های قبلی نیز اعلام شد در مدیریت این آفت، شروع فعالیت بسیار
مهم است و پیش از آن، سمپاشی توصیه نمی گردد. آغاز فعالیت کنه تارتن خرما
بستگی به دما، رطوبت نسبی هوا و وزش بادهای گرم موسمی دارد و با پایش دما،
رطوبت، بررسی خوشه ها و استفاده از تجربه های محلی می توان زمان دقیق
فعالیت آفت را معین کرد تا از سمپاشی های بیرویه جلوگیری شود.
وی
ادامه داد: در استان بوشهر تقریبا تمامی ارقام به این آفت حساس بوده و در
صورت عدم مبارزه بهموقع خسارت بسیار بالایی از نظر کمی و کیفی به محصول
وارد می شود. این آفت با تغذیه از شیره غذایی برگ و میوهها، باعث خشک شدن
پوست میوه شده و اگر خسارت ادامه یابد اندازه میوه و ارزش غذایی آن بسیار
کاهش پیدا میکند و در صورت تداوم فعالیت، میوه و خوشه حالت غبارآلود به
خود گرفته و بازارپسندی محصول به شدت کاهش می یابد.
سبحانی
اظهار کرد: کنه های تارتن نخیلات محیط گرم و خشک را می پسندند لذا مدیریت
آبیاری و کنترل علفهای هرز میتواند تاثیر معنی داری در کاهش خسارت کنه ها
داشته باشد. برای کنترل شیمیایی نیز می توان به محض مهاجرت کنه های بالغ از
تاج درخت به سمت خوشه ها، از سموم کنهکش مناسب با توصیه کارشناسان
کشاورزی استفاده کرد.
مدیر حفظ نباتات
سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: به دلیل تعدد نسل کنههای تارتن،
برای پیشگیری از بروز پدیده مقاومت، نکته بسیار مهم در کنترل مطلوب کنهها،
رعایت تناوب در سموم مصرفی است.
وی به باغداران عزیز توصیه نمود با مشورت کارشناسان کشاورزی، نوع سم، میزان
مصرف بهینه، زمان مناسب مصرف و سمپاش مناسب را انتخاب کنند.