• 1396/09/20 - 08:47
  • - تعداد بازدید: 3
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

موفقیت کشاورز البرزی در تولید بذر آندیو

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: یکی از کشاورزان سبزی و صیفی‌کار شهرستان فردیس موفق به تولید 1500 گرم بذرسبزی آندیو شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان البرز، مهندس کیانفر وریج کاظمی افزود: ابراهیم الاجه کردی از معدود تولید
کنندگان بذر سبزی آندیو در ایران است ، که در سال جاری موفق به تولید 1500 گرم بذر
در سطح 5000 متر مربع از اراضی تحت تملک خود در استان البرز ، شهرستان فردیس
گردید.



وی افزود: پیش‌بینی می‌شود 10 تن سبزی
آندیو در سطح 800 متر مربع از واحد تولیدی نامبرده برداشت شود.



مدیر امور باغبانی البرز در خصوص خواص این سبزی گفت: آندیو یا کاسنی فرنگی یا
کاسنی سالادی با نام علمی
cichorium
endivia
گیاهی است از خانواده کاسنی دارای برگهای کشیده
و تکه تکه و گاهی فری است. این گیاه خوراکی بوده ودر سالاد به طور خام یا پخته
مصرف می‌شود. سبزی آندیو برای کبد و تصفیه خون بسیار مفید است . این سبزی سرشار از
املاح معدنی و آنتی اکسیدان و ویتامین
Bو KوA وC
میباشد این محصول زیر خاک اره و در زمستان بدست می آید.



وی افزود: با عنایت به خرد بودن اراضی کشاورزی در استان
و جلوگیری از مهاجرت روستاییان و امکان استفاده بهینه از اراضی کوچک کشاورزی ،
میتوان با فرهنگ سازی تولید و مصرف این محصول در خصوص اشتغال زایی ، و حتی صادرات
با توجه به 4 فصل بودن استان البرز در این خصوص اقدام نمود.



به صرفه نبودن کشاورزی باعث گردیده بسیاری از کشاورزان جهت
رفع مشکلات خود بعضا اقدام به فروش قسمتی از زمینهای کشاورزی خود مینمایند و همین
امر باعث خرد شدن اراضی کشاورزی و خارج شدن این زمین ها از چرخه تولید میگردد و
لذا به نظر میرسد اگر دولت در این خصوص حمایت های لازم را از کشاورزان نمایداز
تخریب اراضی کشاورزی جلوگیری خواهد شد.



خواستگاه بذر آندیو از کشور هند و چین بوده و در حال حاضر
تولید کننده اصلی بذر این سبزی کشور بلژیک و هلند میباشد.



جناب آقای ابراهیم الاجه کردی کشاورز تولید کننده این محصول
نیز گفت : در حال حاضر هیچگونه ورود بذر
از کشور های خارجی نداشته و کار تکثیر و تولید بذر را ایشان بیش از 40 سال است که
در مزرعه خود انجام میدهد.



وی اظهار داشت : به علت عدم فرهنگ سازی و عدم شناخت کافی از
محصول آندیو مصرف این محصول در سطح استان البرز بسیار محدود بوده و قسمت عمده
تولید به بازار تهران صادر میشود.

  • گروه خبری : استان البرز,گره مجوزدهي زيرپورتال دفتر آمار و فناوري اطلاعات
  • کد خبر : 78466
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر