متوسط سرانه مصرف آبزیان در شهرستانهای استان البرز 9 کیلوگرم در سال است
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: سرانه مصرف آبزیان در شهرستانهای مختلف استان البرز متفاوت و متوسط آن در استان 9 کیلوگرم در سال است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان البرز، مهندس لاله ضیائیان در خصوص سرانه
مصرف این ماده پروتئینی گفت: در ایران سرانه
مصرف آبزیان پس از گوشت مرغ و گوشت
قرمز در رتبه سوم قرار دارد این درحالی است که در سال های اخیر گرایش در سیاست کلی و توصیه
های تغذیه
ای جهانی به سمت گسترش مصرف گوشت سفید به ویژه گوشت ماهی بوده است. با این وجود، سهم مصرف آبزیان و فرآورده های آن در سبد غذایی خانوارهای ایرانی در مقایسه با متوسط مصرف جهانی بسیار پایین است.
وی افزود: میانگین سرانه مصرف آبزیان در جهان 20 و در
ایران 11 کیلوگرم در سال است. با این حال، در ایران سرانه مصرف آبزیان از سال 2005
تا 2016 (11 سال) از 5 به 11 کیلوگرم رسید و سریع ترین ضریب رشد را نسبت به سایر
فرآورده های گوشتی داشت.
مدیر شیلات استان اضافه کرد: پیوسته این سئوال مطرح میشود که با وجود
این همه مزایا و فواید تغذیه ای آبزیان، سرانه مصرف در استان البرز در چه وضعیتی قرار
دارد؟ در
این خصوص مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرده که بر اساس نتایج بررسیهای انجام شده در سطح شهرستانهای ششگانه استان البرز، میزان سرانه مصرف ماهی و
موارد اصلی بازدارنده افزایش سرانه مصرف مشخص شد.
به گفته وی، نتایج
حاصل از این تحقیق علاوه بر بررسی سرانه
مصرف آبزیان در سطح استان البرز (شهرستان های 6 گانه) نشان داد که سرانه مصرف
آبزیان در شهرستان های مختلف استان البرز متفاوت و متوسط آن در استان 9 کیلوگرم در سال است.
ضیائیان افزود. سرانه مصرف در استان
البرز و سطح کشور فاصله زیادی با مقادیر استاندارد و ایده آل جهانی یعنی حدود 20
کیلوگرم در سال دارد. بنابر این در دوره حاضر اعمال سیاست های مدیریتی افزایش
سرانه مصرف آبزیان ضروری است.
وی اظهار داشت: عرضه محصولات آبزی تازه با بسته بندی و قیمت مناسب
به بازار ، ایجاد بازارها ونمایشگاه های دوره ای عرضه محصولات آبزیان در سطح استان
و نیز فرهنگ سازی و برگزاری هرچه بیشتر جشنواره
های طبخ آبزیان می توانند در افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان البرز موثر باشند.
ضریب هوشی کودکان با مصرف منظم آبزیان به طور متوسط 6 واحد بالاتر از دیگر کودکان است و افراد مصرف کننده گوشت ماهی 36 درصد امراض قلبی کم تری نسبت به دیگر افراد دارند. پروتئین ماهی تقریبا به طور کامل در دستگاه گوارش هضم و جذب میشود. ماهی یکی از منابع غنی آهن است و در خون سازی و حفظ مقاومت بدن نقشی مهم دارد. آهن موجود در ماهی، نسبتاً آسان جذب بدن می شود و نیز جذب آهن موجود در منابع گیاهی را تسهیل میکند.
ماهی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامینهای گروه B است که در تنظیم فعالیت سلول های عصبی و حفظ سلامت پوست موثر است. ماده مغذی دیگری که در ماهی به وفور وجود دارد، روی است. روی بر رشد کودکان و بلوغ جنسی نوجوانان موثر است. ماهی از منابع غنی فلوئور است که در سلامت ، استحکام و پیشگیری از پوسیدگی دندان نقشی مهمدارد. همچنین مصرف ماهی بر کنترل قند خون موثر است.