ضرورت ساماندهی واحدهای تولیدی فعال در بخش کشاورزی در قالب شهرکهای کشاورزی در البرز
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان البرز، عباداله کامکار در نخستین جلسه ستاد راهبری توسعه شهرکهای کشاورزی استان، به تبیین جایگاه قانونی، نقش و وظایف ستاد راهبری توسعه شهرکهای کشاورزی استان البرز اشاره کرد.
وی بر اهمیت ساماندهی واحدهای تولیدی فعال در بخش کشاورزی در قالب شهرکهای کشاورزی با توجه به شرایط خاص استان البرز به ویژه مساحت کم اراضی استان که 0.31 درصد مساحت کشور را شامل میشود و درمقایسه با جمعیت استان نسبت به کشور از ضریب بسیار پایینی برخوردار است وهمچنین اهمیت استفاده بهینه از منابع آبی موجود، تاکید کرد.
درادامه رسول سلگی مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان البرز گزارشی در خصوص اهمیت ساماندهی بهره برداران بخش کشاورزی در قالب ایجاد و توسعه شهرکهای کشاورزی(گلخانه ای، دامی و شیلاتی) در استان البرز ارائه و تشریح نمودند با اینکه استان البرز علی رغم دارا بودن 0.5 درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی وباغی کشور، 2.5 درصد سطح زیرکشت محصولات سبزی وصیفی فضای باز کشور به مساحت 11260 هکتار را به خود اختصاص داده است با توجه به بحران آب دراستان انتقال این محصولات به فضای بسته ضرورت دارد.
وی افزود: در حال حاضر از11260 هکتار مزارع سبزی وصیفی دراستان با مصرف 169 میلیون مترمکعب 450 هزارتن انواع محصولات سبزی وصیفی تولید می گردد درحالی که با انتقال این مزارع به فضای بسته گلخانه ، همین میزان محصول را می توان در1000 هکتار گلخانه وبا صرف 11 میلیون مترمکعب آب تولید نمود . که علاوه برصرفه جویی سالانه 158 میلیون مترمکعب آب 10260 هکتار از اراضی نیز برای سایر محصولات اساسی آزاد خواهد شد.
قابل ذکر است که شرکت شهرکهای کشاورزی درحال مطالعه اراضی کشاورزی استان جهت شناسایی مناطق مستعد ایجاد شهعرک کشاورزی است وهم اکنون نیز 5 طرح شامل اراضی ملی تخصیص یافته به شهرک کشاورزی وهمچنین به صورت مشارکت با بخش حصوصی دردست اقدام دارد. درپایان احکام عضویت اعضای ستاد صادر شده توسط استاندار محترم البرز قرائت و به ایشان ابلاغ شد.
وی بر اهمیت ساماندهی واحدهای تولیدی فعال در بخش کشاورزی در قالب شهرکهای کشاورزی با توجه به شرایط خاص استان البرز به ویژه مساحت کم اراضی استان که 0.31 درصد مساحت کشور را شامل میشود و درمقایسه با جمعیت استان نسبت به کشور از ضریب بسیار پایینی برخوردار است وهمچنین اهمیت استفاده بهینه از منابع آبی موجود، تاکید کرد.
درادامه رسول سلگی مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان البرز گزارشی در خصوص اهمیت ساماندهی بهره برداران بخش کشاورزی در قالب ایجاد و توسعه شهرکهای کشاورزی(گلخانه ای، دامی و شیلاتی) در استان البرز ارائه و تشریح نمودند با اینکه استان البرز علی رغم دارا بودن 0.5 درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی وباغی کشور، 2.5 درصد سطح زیرکشت محصولات سبزی وصیفی فضای باز کشور به مساحت 11260 هکتار را به خود اختصاص داده است با توجه به بحران آب دراستان انتقال این محصولات به فضای بسته ضرورت دارد.
وی افزود: در حال حاضر از11260 هکتار مزارع سبزی وصیفی دراستان با مصرف 169 میلیون مترمکعب 450 هزارتن انواع محصولات سبزی وصیفی تولید می گردد درحالی که با انتقال این مزارع به فضای بسته گلخانه ، همین میزان محصول را می توان در1000 هکتار گلخانه وبا صرف 11 میلیون مترمکعب آب تولید نمود . که علاوه برصرفه جویی سالانه 158 میلیون مترمکعب آب 10260 هکتار از اراضی نیز برای سایر محصولات اساسی آزاد خواهد شد.
قابل ذکر است که شرکت شهرکهای کشاورزی درحال مطالعه اراضی کشاورزی استان جهت شناسایی مناطق مستعد ایجاد شهعرک کشاورزی است وهم اکنون نیز 5 طرح شامل اراضی ملی تخصیص یافته به شهرک کشاورزی وهمچنین به صورت مشارکت با بخش حصوصی دردست اقدام دارد. درپایان احکام عضویت اعضای ستاد صادر شده توسط استاندار محترم البرز قرائت و به ایشان ابلاغ شد.