• 1396/09/26 - 09:52
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ضرورت توسعه کشاورزی پایدار در استان البرز

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: ما در برابر سلامتی مردم ، محیط زیست و رفتارمان با محیط مسئولیم و باید به نعمت های الهی احترام بگذاریم تا این عمل ما منجر به تولید محصول سالم در کشور شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان البرز، مهندس محمد تاج‌الدینی در همایش کشاورزی پایدار به مناسبت هفته
جهانی بدون سم در شهرستان ساوجبلاغ
 افزود: کشاورزی پایدار در استان البرز
ضرورت دارد و باید نسبت به شناسایی نقاط بحرانی استان اقدام نمود و در رفع این
مشکل بکوشیم.



وی اظهار داشت: ما در استانی
زندگی می‌کنیم که از تنوع اقلیمی بسیار زیادی برخوردار است و با توجه به وجود فرهنگ
های بومی مختلف در بخش کشاورزی، در استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی باید دقت
بیشتری داشته باشیم. لذا رعایت امنیت غذایی در این خصوص و کنترل باقیمانده سموم
بسیار مهم است.



معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی
استان البرز افزود: فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه کنترل و مدیریت آفات و بیماری‌های بخش کشاورزی
کافی نیست و ما سعی می‌کنیم با شرکت هایی که در زمینه تولید کود و نهاده‌های آلی
زیستی با منشاء گیاهی فعالیت دارند همکاری لازم را انجام دهیم تا بتوانیم در خصوص
تولید محصول سالم گام های موثری برداریم.

 مهندس امید بخش مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد
کشاورزی استان البرز در حاشیه برگزاری همایش کشاورزی پایدار در شهرستان ساوجبلاغ
گفت: زمانی که بشر کود و سموم شیمیایی و مکانیزاسیون را وارد بخش کشاورزی نمود
انقلابی عظیم در این بخش ایجاد شد و توانست
رشد بسیار زیادی در تولید محصولات کشاورزی داشته باشد. 
اما بعد از مدتها به علت استفاده بی رویه و بی
جا از کودها و سموم شیمیایی متوجه خطرات ناشی از آن شد و لذا مجبور به استفاده
منطقی و متعادل از این نهاده‌ها شد. به همین منظور استفاده از کود های آلی و
زیستی وسموم با منشا طبیعی و زیستی مورد توجه قرار گرفت.


مدیر حفظ نباتات افزود: بر اساس آمار موسسات تحقیقاتی کشور یه طور
میانگین چیزی حدود 30 درصد محصول بر اثر عوامل خسارتزا از بین می‌رود به همین
منظور باید در فکر کنترل عوامل خسارتزا به
صورت جدی باشیم.



این در حالی است که چالش محدودیت منابع آّب و
تغییر شرایط اقلیمی نیز در حال حاضر به این مشکل افزوده شده است و آفاتی که قبلا
مبارزه با آنها اهمیت کمتری داشت و با توجه به خسارتهایی که وارد می کنند، الان مهم و جدی شده‌اند.



به گفته وی، با برنامه‌ریزی‌های سازمان حفظ نباتات کشور
سمومی که پر خطر هستند و دوره ماندگاری زیادی دارند به تدریج از چرخه مصرف در محصولات کشاورزی خارج
شده و بیشتر سمومی که پایه و منشا زیستی ، بیولوژیک و گیاهی دارند را استفاده
نموده و به کشاورزان توصیه می نماییم.



این مسوول افزود: طی چند سال اخیر حدود 40 سم خطرناک
از چرخه مصرف در محصولات کشاورزی خارج شده
و در حال حاضر آفت کش بیولوژیک و زیستی ثبت شده در سطح کشور از 7 مورد به 26 مورد
در حال افزایش می باشد.



وی گفت: با توجه به مهم بودن موضوع سلامت مردم ، حفظ
محیط زیست و تضمین بازار های صادراتی استان ما الزما باید از آفت کشهایی که منشاء
طبیعی و گیاهی دارند استفاده نمائیم و از این طریق در جهت توسعه کشاورزی پایدار
گام برداریم.
  • گروه خبری : استان البرز,گره مجوزدهي زيرپورتال دفتر آمار و فناوري اطلاعات
  • کد خبر : 78609
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی