گام بلند اصفهان در صنعت پرورش شترمرغ
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استان اصفهان با تولید سالانه 2300 تن گوشت شترمرغ، رتبه دوم کشور را در حوزه تولید این محصول به خود اختصاص داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان اصفهان، علی دهقان افزود: با مشارکت بخش
خصوصی و همیاری دولت، سالانه 1000 تن گوشت شترمرغ در 43 واحد دارای پروانه و 1300 تن گوشت در 164 واحد فاقد پروانه پرورش شترمرغ،
در استان تولید میشود.
وی بیان کرد: در صنعت پرورش شترمرغ، میزان تولید فراوردههایی همچون پوست، چرم،
روغن، گوشت، پر و تخم شترمرغ؛ سهم قابل توجهی از گردش چرخ اقتصاد استان را به خود
اختصاص داده است.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اظهار داشت: با توجه به سهم این صنعت
در اشتغالزایی، 400 نفر به صورت مستقیم و حدودا 1000 نفر به صورت غیر مستقیم در سطح استان
مشغول به کار هستند.
دهقان ادامه داد: شرایط تولید و پرورش شترمرغ در مقایسه با دام، به لحاظ ویژگیهای
جسمانی و مقاوم بودن این نوع پرنده، در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک امکان پذیر
میباشد که از این نظر شهرستانهای کویری در استان، مانند نایین،
اردستان و خوروبیابانک، دارای این شرایط هستند.
او افزود: هزینه اجرای طرح و راه اندازی یک واحد پرورش شترمرغ به ازای هر قطعه
شترمرغ توام 70 میلیون، هر قطعه شترمرغ مولد 40 میلیون تومان و به ازای هر قطعه
شترمرغ پرواری 3 میلیون تومان میباشد.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: یونجه، سبوس، ذرت، سویا و مکملهای
معدنی از نهادههای مصرفی در جیره غذایی این پرنده میباشد. از بین آنها، ذرت و
سویا کاملا وارداتی است که 30 درصد از این مقدار با ارز دولتی
تامین و 70 درصد آن از طریق بازار آزاد تهیه میشود
و دیگر نهادهها از جمله یونجه و سبوس از طریق بازار داخلی تهیه میگردد.
دهقان یادآور شد: کمبود تجهیزات، کمبود نقدینگی، نوسان تسهیلات سرمایه ثابت و
سرمایه در گردش بانکها، بحث واگذاری زمینهای ملی جهت احداث مزارع پرورش شترمرغ و
نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه، سبب شده تا این صنعت در استان با مشکلاتی
روبرو شود.