سنجدهای گلپایگان به بار نشست
سنجدهای باغ های شهرستان گلپایگان به بار نشست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، فهیمه فیضی مسئول امور زراعت و باغبانی جهاد
کشاورزی گلپایگان گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از 30 تن سنجد از 10 هکتار
در شهرستان گلپایگان برداشت شود.
امیر حسین شایسته
دکترای علوم گیاهی نیز با اشاره به خواص سنجد گفت: میوه سنجد و به ویژه آرد آن
بدون جداکردن پوست و هسته در درمان لثه و دندان، آرتروز، پوکی استخوان، جلوگیری از
خون ریزی داخلی معده، دردهای روماتیسمی و مفصلی، درمان اسهال در کودکان و افزایش
هوش موثر است.
وی با بیان اینکه امروزه
نیز از محصول سنجد در صنعت تولید لوازم آرایشی استفاده میشود. افزود: میوه سنجد
قند پایینی دارد و بیماران دیابتی میتوانند از آن استفاده کنند.
یکی از کشاورزان گلپایگانی هم گفت: درخت سنجد از
گذشته در شهرستان گلپایگان در باغها و حاشیه اراضی کشاورزی کشت میشد، اما در سالهای
اخیر این درخت پرفایده مورد بی مهری کشاورزان قرار گرفته و کشاورزان گلپایگانی به
کشت دیگر درختان میوه روی آورده اند.
عبدالله طهماسبی یکی از کشاورزان گلپایگانی دلیل
استقبال نکردن کشاورزان از کشت درخت سنجد را سختی برداشت میوه سنجد برشمرد و گفت:
برداشت میوه سنجد سخت و هزینه بر است و کشت آن برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.