• 1399/08/27 - 12:09
  • - تعداد بازدید: 3
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

زعفران تحفه جدید نطنز/ طلای سرخ اصفهانی‌ها نیازمند فرآوری

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استان اصفهان رتبه چهارم کشور در تولید محصول زعفران را دارد، امسال در 1462 هکتار از مزارع استان زعفران کشت شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان اصفهان،‌ احمدرضا رئیس‌زاده با بیان اینکه متوسط عملکرد زعفران در استان اصفهان 6 کیلوگرم در هکتار بوده که بسیار بالاتر از
میانگین کشور است، ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت،
8800 کیلوگرم زعفران تولید شود که 1300 کیلوگرم بیشتر از پارسال است.



وی بیان داشت: برداشت و فرآوری
زعفران از اواخر مهر در مناطق سردسیر استان آغاز شده و به مرور به شهرستان‌های
معتدل و گرمسیر گسترش می‌یابد.



رئیس‌زاده افزود: شهرستان‌های نطنز و تیران و کرون هر کدام با 240 هکتار، نجف‌آباد با 160، آران و بیدگل با 100، شاهین شهر و میمه با 95 و کاشان با 94 هکتار به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت
زعفران
را در استان به خود اختصاص داده‌اند.



نطنز مهد
زعفران مرکز ایران



مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان نطنز گفت: شهرستان نطنز را می‌توان
مهد زعفران مرکز ایران معرفی کرد، چون قریب به
80 سال پیش نخستین بار زعفران در یکی از روستا‌های
این شهرستان کشت شده است.



حاجی‌زاده ادامه داد: زعفران نطنز از
لحاظ کیفیت و عطر در کشور بسیار عالی و مثال زدنی است حتی در استان خراسان که نام
آن با زعفران گره خورده است زعفران نطنز را به خوبی می‌شناسند و این محصول را به
عنوان محصولی با کیفیت خریداری می‌کنند.



زعفران نطنز
در ویترین فروشگاه‌های خراسان



مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی نطنز بیان کرد: زعفران نطنز به حدی مرغوب
است که شرکت‌های تخصصی بسته بندی این محصول را از کشاورزان ما خریداری می‌کنند و
در فروشگاه‌های خراسان و مشهد در دید مشتریان قرار می‌دهند.



وی عنوان کرد: شهرستان نطنز رتبه اول استان را در تولید زعفران دارد و
ویژگی‌هایی همچون نیاز آبی کم، نگهداری طولانی مدت و قیمت قابل توجه باعث شده تا
کشاورزان این شهرستان به کشت طلای سرخ روی آورند.





زعفران نطنز با کیفیت‌ترین
زعفران ایران



حاجی‌زاده با اشاره به چهار فصل بودن نطنز خاطر نشان کرد: این شهرستان از آب و
هوای گرم و خشک تا سردسیر را به خود می‌بیند و نکته قابل توجه همین است که در هر
گونه آب و هوایی این منطقه زعفران به خوبی و با ویژگی‌های منحصر به فرد کشت می‌شود.



مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی نطنز گفت: منطقه بادرود از لحاظ مقدار و کمیت
زعفران تولیدی معروف است و بخش مرکزی نطنز از لحاظ رنگ و ماده موثره زعفران مطرح
است.



حاجی زاده عنوان کرد: در سال 1395 طرحی با عنوان " طرح ملی اصالت زعفران ایران" به همت مسئول
استاندارد گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی تهران اجرا و
1500 گل زعفران از مزارع نطنز به صورت اتفاقی جمع
آوری شد که پس از بررسی‌ها مشخص شد زعفران نطنز از لحاظ ماده موثره بهترین
استاندارد و کیفیت را در کشور دارد.



وی با اشاره به اشتغال زایی فصلی بسیار بالای کاشت و برداشت زعفران اضافه کرد:
براساس برآورد ما در هر
1000 مترمربع زمین به طور میانگین 10 نفر برای کاشت زعفران به کار گرفته می‌شوند که البته بیشتر آن‌ها خانم‌ها
هستند.



این مسئول گفت: مشکل زعفران کاران نطنز این است که
محصولشان به صورت تخصصی بسته بندی نمی‌شود و با خام فروشی سود آن به جیب دلالان می‌رود.



زعفران نطنز
نیازمند نگاه ویژه مسئولان برای تولید و فرآوری



مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی نطنز گفت: شهرستان نطنز در برداشت زعفران می‌تواند در کشور حرف‌های زیادی
برای گفتن داشته باشد، اما متاسفانه مسئولان از ما حمایت نمی‌کنند، در مجلس شورای
اسلامی نمایندگان استان خراسان از زعفران این استان به خوبی حمایت می‌کنند و این
می‌طلبد که نمایندگان استان اصفهان و شهرستان نطنز نیز نگاه ویژه‌ای به درآمد زایی
از زعفران نطنز داشته باشند.



او ادامه داد: در سال‌های اخیر با کشت زعفران مهاجرت معکوس اتفاق افتاد و بسیاری
از افراد بومی شهرستان برای کشت این محصول به زمین‌های رها شده خود بازگشته اند،
زیرا زعفران بهترین کشتی است که در
15 تا 20 روز فرآوری
می‌شود و سودآور است.

حاجی‌زاده تصریح کرد: کشاورزان برای افزایش تولید و پیشگیری
از خام فروشی به تسهیلات بانکی، مجوز‌ها و پروانه‌های مرتبط نیاز دارند که
متاسفانه با کشاورزان همکاری مناسبی نمی‌شود و به دلیل راحتی و سود بیشتر مجبور به
خام فروشی می‌شوند.


افزایش 50 درصدی سطح
کشت زعفران در نطنز



مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز گفت: به دلیل کیفیت و قیمتی که کاشت
زعفران برای کشاورزان دارد طی سال‌های اخیر سطح کشت زعفران در شهرستان نطنز حدود
50 درصد اضافه شده است و پیش بینی می‌کنیم تا آذر
امسال دو و نیم تن کلاله خشک زعفران برداشت شود.



سعید زمانی ادامه داد: هرچند که زعفران نطنز بالاترین استاندارد کشوری را از آن خود کرده
است، اما در سطح زیر کشت و میزان تولید زعفران توانایی رقابت با خراسان را نداریم.



وی گفت: در چند سال اخیر که از تولید زعفران استقبال
شد به صورت محدود افرادی اقدام به بسته بندی این محصول کردند، اما سطح کشت به حدی
نیست تا نظر سرمایه گذاران را برای احداث کارخانه‌های فرآوری زعفران به خود جلب
کند.



زمانی عنوان کرد: در شهرستان کشاورزانی را داریم که حتی گل زعفران را به صورت خام
به فروش می‌رسانند، چون برای کشاورز اقتصادی‌تر است.



نارضایتی
کشاورزان از اقدامات شرکت تعاونی زعفران کاران



مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز خاطرنشان کرد: شرکت تعاونی زعفران کاران شهرستان نطنز تشکیل شده است تا
گل زعفران را خریداری و فرآوری کند و به فروش برسانند، اما تا به این لحظه هیچ
گونه اقدام جدی نشده و تعاونی زعفران کاران شهرستان نطنز فقط یک عنوان نمادین است.



وی در خصوص اقدامات این اداره برای افزایش میزان
تولید گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی کاشت زعفران، شناخت و نحوه مبارزه با بیماری‌ها
و آفت‌ها، تست مکانیزه و تغذیه برای زعفران کاران برگزار شده است.



با توجه به کیفیت بسیار بالای زعفران نطنز و اشتغال زایی از تولید تا فرآوری
زعفران، حال باید دید مسئولان از جمله تعاونی زعفران کاران شهرستان نطنز چه راهکار‌هایی
را برای جلوگیری از خام فروشی و فرآوری این محصول با ارزش پیش خواهند گرفت.

گفتنی است؛ کشت زعفران در استان اصفهان به دلیل نیاز کم آبی آن مورد اقبال قرار گرفته و در مجموع اصفهان از استان‌های موفق در کشت زعفران است. نکته مهمتر اینکه متوسط عملکرد تولید زعفران در استان اصفهان 6 کیلوگرم در هکتار بوده که بسیار بالاتر از میانگین کشور است. 
  • گروه خبری : استان اصفهان
  • کد خبر : 110812
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر