• 1403/12/08 - 00:59
  • - تعداد بازدید: 42
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
صفدر نیازی شهرکی معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری سومین گردهمایی سراسری مدیران آب و خاک کشور :

خودکفایی در صنعت تجهیزات نوین آبی و ماشین‌آلات کشاورزی در کشور با بیش از ۳۰۰ کارخانه تولید کننده

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در تولید تجهیزات آبی و ماشین‌الات کشاورزی خودکفا شده ایم، افزود: بیش از ۳۰۰ کارخانه تولید کننده تجهیزات نوین آبی و ماشین‌آلات کشاورزی در کشور وجود دارد که به ۱۹ کشور از جمله عراق، تاجیکستان و برخی کشورهای اروپایی صادرات دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، باحضور صفدر نیازی شهرکی معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی سومین گردهمایی سراسری مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور به اصفهان  برگزار شد. صبح سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: هم اینک ۱۰ و نیم میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در سطح کشور در درجات متفاوت شوری است که دلیل آن کم شدن منابع آبی است در حالی که در دهه ۷۰ خورشیدی، ۶ و نیم میلیون هکتار از اراضی درگیر شوری خاک بود.

وی با اشاره به اینکه به جز کاهش منابع آبی، کودها هم در شوری خاک مؤثر است، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که سطح آب‌های زیرزمینی افت پیدا کرده و همین دلیل آب چاه‌ها نیز شور شده که برای رفع آن، طرح آبشویی انجام می‌شود و آخر فصل آب سنگین به چاه‌ها تزریق می‌کنیم که شوری آب محدود شود و با آبشویی این مسئله کمتر شده است.

معاون آب و خاک وزیر کشاورزی تصریح کرد: سالانه به طور متوسط ۱۵- ۱۶ میلیون تُن فرسایش خاک در کشور داریم و میزان فرسایش آبی و بادی نزدیک به ۱۰ میلیون تن می‌رسد که علل و عوامل متعددی دارد.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی به اجرای پروژه آبیاری هوشمند در کشور اشاره کرد و گفت: این طرح تاکنون در سطح ۱۱۰ هزار هکتار به صورت آزمایشی توسط هفت شرکت دانش بنیان اجرا شده است.

نیازی ابراز کرد: با اجرای پروژه آبیاری هوشمند به کمک این شرکت‌های دانش بنیان می‌کوشیم با وجود محدودیت منابع آبی، غذا تأمین کنیم.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۰۹ دشت در کشور وجود دارد، گفت: بالای ۵۰ درصد آب‌های کشور از منابع زیر زمینی تأمین می‌شود به طوری که از ۷۰ میلیارد مترمکعب آبی که در سال در بخش کشاورزی کشور استفاده می‌شود نیمی از آن از منابع زیرزمینی است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در سطح یک میلیون و ۶۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شبکه‌های زه کشی ایجاد شده است، ادامه داد: در کنار این در سطح ۲۰۰ هزار کیلومتر از اراضی کانال بتنی برای انتقال آب ساخته شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفتدر این نشست خبری گفت:: تاکنون ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اصفهان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است.

وی افزود: همه این اقدامات باید در یک بستر و ساختاری مهیا شود و چه بسا در شرایط کم ابی و خشکسالی مفرطی که طی سالیان کشور دچار شده است می‌طلبد که روی تکمیل زیرساخت‌ها به ویژه بهسازی و افزایش بهره وری از منابع آب و خاک اهتمام ویژه داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه اجرای سامانه‌های آبیاری نوین، استفاده بهینه از آب کشاورزی، اصلاح خاک، یکپارچگی کشت، احداث کانال و مرمت و بازسازی قنوات به عنوان میراث ماندگار کشور توسط معاونت آب و خاک وزارتخانه انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را به سیستم‌های نوین آبیاری تجهیز کردیم و در مابقی اراضی که محدودیت‌هایی به سبب شوری آب و خاک بوده، تدابیری دیگری نظیر تسطیح لیزری اراضی اندیشیده شده است.

مرادمند افزود: می‌کوشیم هم راندمان انتقال آب را از شبکه به مزارع بالا برده و هم افزایش راندمان آبیاری را داخل مزارع داشته باشیم.

 

  • گروه خبری : استان اصفهان,منتخب استانها
  • کد خبر : 193989
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان سید محمد موسوی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان سید محمد موسوی

تصاویر