خرید تضمینی 98 هزار و 500 تن گندم در استان اصفهان
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: امسال سطح زیر کشت گندم آبی استان اصفهان حدود 60 هزار و 510 هکتار و گندم دیم 18 هزار و 270 بود که تاکنون 50 هزار هکتار گندم آبی و 2600 هکتار گندم دیم در استان برداشت شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، پیمان فیروزنیا درباره آخرین وضعیت برداشت محصولات کشت پاییزه در استان اصفهان،
اظهار کرد: امسال سطح زیر کشت گندم آبی
استان اصفهان حدود 60 هزار و 510 هکتار و گندم دیم 18 هزار و 270 بود که تاکنون 50 هزار
هکتار گندم آبی و 2600 هکتار گندم دیم در
استان برداشت شده است.
وی با
بیان این که مجموع تولید گندم استان از اراضی آبی 240
هزار و 800 تن و گندم دیم 1900
تن بود، افزود: در مجموع تاکنون 242 هزار و 700
تن گندم آبی و دیم در استان تولید شده است.
مدیر
زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان همچنین با اشاره به اینکه تاکنون 94
هزار تن گندم آبی و حدود 4500 تن گندم
بذری در استان با قیمت 2500 تومان خرید تضمیمی
شده است، تاکید کرد: بخشی از گندم تولیدی اصفهان توسط برخی
کارخانجات آرد استان که مجوز خرید توافقی از شرکت غله گرفته اند، انجام شد.
به گفته
فیروزنیا، سال گذشته نیز 64 هزار و 939 هکتار گندم آبی کشت شد که حدود 280
هزار تن گندم تولید شد، همچنین در سطح زیر کشت 25
هزار و 868 هکتار گندم دیم، 16
هزار و 690 تن گندم تولید شد.
وی در
خصوص وضعیت کشت جو در استان اصفهان، گفت: در استان اصفهان 55
هزار و 764 هکتار کشت جو آبی و 5410
هکتار جو دیم انجام شد که در سطح برداشت جو آبی 42
هزار و 171 هکتار و جو دیم 860
هکتار است.
مدیر
زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان همچنین به تولید جو در استان اشاره کرد و
افزود: حدود 177 هزار و 100 تن جو آبی و 560 تن جو
دیم و مجموع 177 هزار و 670
تن تولید جو در استان اصفهان تولید شده است.
وی با
بیان اینکه قیمت خرید تضمینی جو 1630 تومان
است، اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت جو بازار بالاتر از خرید تضمیمی است، امسال
خرید تضمینی جو انجام نشده و حدود 5 هزار تن
خرید بذری صورت گرفت.
فیروزنیا
درباره اینکه اصفهان در تولید گندم با کمبود مواجه است یا خیر، پیش بینی کرد در
استان اصفهان حدود 300 هزار تن تولید گندم
داشته باشیم، اما به دلیل اینکه نیاز استان حدود 2
برابر تولید گندم موجود است، بنابراین ناچار به واردات از دیگر استان ها و خارج کشور
هستیم.
وضعیت کشت
تابستانه در استان اصفهان
وی در
ادامه با اشاره به کشت تابستانه کشاورزان اصفهان اشاره کرد و گفت: با توجه به
اینکه اصفهان استانی دامپرور است و نیاز به علوفه در آن بالاست باید به سمت و سوی
تامین علوفه پیش رویم، بنابراین یکی از گیاهان کشت ذرت علوفه ای است.
مدیر
زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: پیش بینی می شود با کشت ذرت
علوفه ای در سطح 18 هزار و 500 هکتار در
اصفهان، یک میلیون و 147 هزار تن
این محصول تولید شود که در حوضه زاینده رود نیز 14 هزار و 600 هکتار زیر کشت ذرت علوفه ای رود.
وی با
اشاره به کشت سورگوم دانه ای در استان، پیش بینی کرد حدود 120 هکتار سورگوم دانه ای و حدود 900 هکتار سورگوم علوفه ای کشت شود که تولید
محصول آن حدود 58 هزار تن
خواهد بود.
به گفته
فیروزنیا، با توجه به مقاومت گیاه سورگوم در برابر بی آبی، پیشنهاد می شود
کشاورزان این محصول را به جای ذرت کشت کنند.
وی با
اشاره به کشت شلغم و چغندر علوفه ای در استان با توجه به مقاومت در برابر بی آبی و
شوری، برآورد کرد که حدود 2500
هکتار کشت این دو محصول در اصفهان انجام شود.
مدیر
زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: با توجه به اینکه در کشور و
استان نیازمند واردات روغن هستیم و گلرنگ یک از گیاهان مورد نیاز در تامین
روغن است، با توجه به مقاومت آن نسبت به بی آبی و شوری، کشت آن جایگاه ویژه
ای در استان دارد و اکنون حدود 2500 هکتار از
اراضی شرق اصفهان زیر کشت گلرنگ است.
وی اظهار
کرد: با توجه به اینکه کشت گلرنگ از اواخر اسفند ماه انجام می شود و بخشی از نیاز
آبی خود را از زاینده رود دریافت می کرد، قطع آب رودخانه موجب خسارت به این محصول
شد.
فیروزنیا
به کشت 1865 هکتار
کشت چغندر قند بهاره در استان اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود 85 هزار تن چغندر از این سطح برداشت شود.
وی همچنین
با اشاره به کشت 1300 هکتار
پنبه در شهرستان های اصفهان، آران و بیدگل و کاشان، پیش بینی تولید 4500 تن محصول پنبه در استان می شود.