• 1399/07/13 - 12:22
  • - تعداد بازدید: 3
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تولید محصول استراتژیک آبزیان در اصفهان

جهش 2 برابری تولید ماهی در اصفهان با برنامه‌های علمی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، اصفهان به عنوان یکی از استان‌های بزرگ و تاثیرگذار در بخش کشاورزی کشور شناخته می‌شود. تولیدکنندگان بزرگی در این استان در حال فعالیت هستند و تولیدات آنها علاوه بر رفع نیازهای استان، به سایر استان‌ها و حتی کشورهای منطقه نیز صادر می‌شود و شرایط را برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای استان فراهم می‌کند.

در این میان نقش تولیدات آبزیان در استان اصفهان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، با وجود اینکه استان اصفهان با مشکلاتی در زمینه تامین آب روبرو است اما با برنامه‌ریزی‌های دقیق و علمی که توسط کارشناسان و متخصصان بخش انجام گرفته است، تولیدکنندگان موفق شده‌اند با همین منابع آبی محدود و بهره‌گیری از روش‌های علمی روز دنیا و بدون ایجاد بار اضافه برای منابع آبی استان، اقدام به تولید محصولاتی با کیفیت در سطح جهانی کنند و در سال «جهش تولید» به کمک اقتصاد کشور بیایند.

در این زمینه محمد رضا عباسی، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اعلام کرد: شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان همگام با اهداف و با توجه به شعار سال «جهش تولید» از روزهای آغازین سال جاری اقدام به برنامه‌ریزی و انجام اقدامات گسترده در جهت کمک به رشد، توسعه و جهش تولید در بخش‌های مختلف تولیدی از جمله بخش شیلات نمود .

وی ادامه داد در همین زمینه نیاز بود برخی وابستگی‌ها در تولیدات از بین برود، لذا با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی به رفع مشکلات تولید اقدام کردیم که از اقدامات شاخص در این بخش می‌توان به تولید تخم چشم زده ماهی قزل آلا اشاره کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: در پروسه تولید ماهیان قزل آلا نیاز به واردات تخم چشم زده از خارج از کشور بوده که هزینه زیادی را به کشور و تولیدکنندگان تحمیل می‌کرد، لذا در این بخش برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیقی با همکاری مراکز علمی مطرح کشور همچون دانشگاه صنعتی اصفهان شکل گرفت تا از واردات تخم چشم زده رهایی یابیم.

وی گفت: بعد از برگزاری جلسات متعدد و شناسایی فرصت‌ها در این بخش، مزرعه تحقیقاتی بزرگ و کاملی در فریدون‌شهر برای تولید تخم چشم زده انتخاب و روند کار آغاز شد، خوشبختانه با اصلاح نژاد و اقدامات علمی صورت گرفته تولید تخم چشم زده هم در فصول تولید و هم فصول غیرتولیدی انجام شد و بسیاری از تولیدکنندگان استان را برای تولید مناسب و با کیفیت ماهی قزل آلا حمایت کرد.

عباسی تصریح کرد: در پنج ماهه نخست امسال بیش از 12 میلیون تخم چشم زده در فصول خارج از تولید به همت متخصصان و کارشناسان استان، تولید و به دست تولیدکنندگان رسید و با ورود به شش ماهه دوم سال و آغاز فصول تولید تخم چشم زده به طور قطع میزان بسیار زیادی از این محصول تولید و در اختیار فعالان بخش قرار می‌گیرد.

وی گفت: در استان اصفهان بیش از 400 مزرعه کوچک و بزرگ به تولید ماهی قزل آلا پرواری و گوشتی مشغول هستند و علاوه بر تامین نیاز بازار استان اصفهان، محصولات تولیدی را به سایر استان‌ها نیز ارسال می‌کنند.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تاکید کرد: در سال 1398حدود 8400 تن ماهی سردآبی در استان تولید گردید . خوشبختانه استان اصفهان در زمینه تولید بسیاری از آبزیان دارای ظرفیت‌های ویژه است و با توجه به این شرایط در حال گسترش تولید انواع شیلات متناسب با منابع آبی و اقلیمی در استان هستیم، برگزاری دوره‌های آموزشی، جذب سرمایه‌گذاران، توسعه همکاری با مراکز علمی و صنعتی، برپایی جشنواره‌ها و... همگی در جهت توسعه تولید شیلات و همچنین فرهنگ‌سازی برای مصرف هرچه بیشتر این مواد غذایی با ارزش و مغذی است.

  • گروه خبری : استان اصفهان
  • کد خبر : 109001
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر