بهرهبرداری 328 طرح کشاورزی اصفهان آغاز شد
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از آغاز بهره برداری 328 طرح کشاورزی این استان با صرف 484 میلیارد تومان به مناسبت دهه مبارک فجر خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مهرداد
مرادمند در نشست خبری به مناسبت دهه فجر اظهارداشت: این طرحها در بخشهای تولیدات گیاهی، آب و خاک و فنی مهندسی، دام و
طیور، منابع طبیعی، تعاونی روستایی و امور عشایر انجام میشود.
وی اضافه کرد: 240 میلیارد تومان این طرحها
آورده اشخاص، 107 میلیارد تومان اعتبار از تسهیلات بانکی و 137 میلیارد تومان اعتبارات
دولتی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد:
تیران و کرون با 101 میلیارد تومان، اصفهان
72.9 میلیارد تومان و
دهاقان با 41.8 میلیارد تومان شهرستانهایی
هستند که بیشترین اعتبار طرحها را به خود اختصاص دادهاند.
مرادمند افزود: تولیدات
گیاهی با 152، آب و خاک و مهندسی با
107 و دام و طیور با 26 پروژه بیشترین آمار
مربوط به طرحها به شمار می روند.
وی خاطرنشان کرد: یک
هزار و 109 اشتغال جدید بواسطه
این طرحها ایجاد و یک هزار و 245 شغل تثبیت شد.
رییس سازمان جهاد
کشاورزی اصفهان تصریح کرد: طرحهای کشاورزی امسال در استان با هدف تحقق شعار جهش
تولید پیش رفت و توانست و در تمام بخشها با پیشرفت روبه رو بودیم.
مرادمند با بیان اینکه
جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی از اولویتهای این نهاد در سال 99 بود گفت: حدود نیمی از
پروژههای دهه فجر با سرمایه فعالان اقتصادی محقق شد و این رویکرد برای آینده هم
تداوم خواهد یافت.
استان اصفهان با
داشتن 563 هزار هکتار اراضی
کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و 3.5 درصد از اراضی کشاورزی
کشور را به خود اختصاص داده است و با برخورداری از شرایط متنوع آب و
هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم
و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو
و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی
استان اصفهان حدود 486 هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث
بارندگی حدود70 درصد آن به کشت
محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی
و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در
شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد میشود.
مجموع اراضی باغی این
دیار نیز حدود 80 هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به،
انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای
استان در شرایط عادی حدود 800 هزار تُن برآورد میشود.
از تولیدات شاخص
محصولات کشاورزی استان میتوان به شیرخام با تولید یک هزار و 443 تُن(رتبه اول کشور)،
گوشت مرغ با تولید حدود 200 هزار تُن و تخم مرغ 105 هزار تُن در سال(رتبه دوم)، گوشت قرمز با تولید
70 هزار تُن در سال(رتبه
پنجم)، عسل هفت هزار و سیصد تُن در سال(رتبه سوم)، گوشت بوقلمون 10 هزار تُن(رتبه اول) و
شترمرغ با تولید هزار تُن در سال(رتبه دوم) در سال اشاره کرد.
همچنین در بخش ماهیان
زینتی با تولید 67 میلیون و پانصد هزار
قطعه در سال(رتبه اول)، محصولات گلخانهای با تولید سالیانه 302 هزار تُن(رتبه سوم)،
پیاز با تولید سالیانه 390 هزار تُن(رتبه دوم) و سیب زمینی با تولید سالانه 528 هزار تُن(رتبه
سوم) و سیب درختی با تولید سالیانه 277 هزار تُن(رتبه چهارم کشور) و قارچ با
تولید سالیانه 13 هزار تُن(رتبه سوم) به
این خطه اختصاص دارد.