30 هزار تن سیبزمینی روی دست کشاورزان فریدونشهر مانده است
مدیر جهاد کشاورزی فریدونشهر میگوید: دو هزار و 400 هکتار از اراضی شهرستان فریدونشهر برای سیب زمینی مورد استفاده قرار میگیرد و سالانه 60 الی 70 هزار تن سیب زمینی در این شهرستان تولید میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، علیرضا
اصلانی با بیان اینکه از زمان برداشت سیبزمینی فریدونشهر در
اوایل پاییز تاکنون تنها حدود 50 درصد و حدود 30 هزار تن از سیب زمینی کشاورزان فریدونشهری فروش
رفته است، میافزاید: علت این امر را میتوان همزمان بودن برداشت سیب زمینی فریدونشهر با 70 درصد از تولید کشور در دیگر
استانها اعلام کرد.
وی با بیان اینکه کشاورزان به
امید بهبود شرایط در برابر عدم فروش محصولشان صبوری میکنند، میافزاید: این در
حالی است که هر چه از عمر سیبزمینی بگذرد از کیفیت آن کاسته خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی فریدونشهر با
بیان اینکه سیب زمینی کاران فریدونشهر در
دست انداز بزرگی گرفتار
شدهاند، ابراز میکند: هزینه تولید سیب زمینی برای کشاورزان بسیار بیشتر از یک
هزار و 200 تومان
تعیین شده برای خرید هر کیلو سیب زمینی در این منطقه است.
خرید تضمینی زیر قیمت تولید
وی با
بیان اینکه خرید تضمینی سیب زمینی وجود دارد اما این قیمت نیز کمتر از یکهزار
تومان اعلام شده است، ادامه میدهد: با توجه به اینکه تناژ تولید سیب زمینی توسط کشاورزان فریدونشهر بالا نیست و اغلب بین 28 تا 30 تن است برای آنها فروش با قیمت
تضمینی به صرفه نیست.
اصلانی در خصوص عدم کمبود
سردخانه استاندارد برای نگهداری سیب زمینی نیز ابراز میکند: برای این امر دولت
تسهیلاتی را در نظر گرفته است اما متقاضی برای سرمایهگذاری وجود ندارد.
او با
بیان اینکه به دنبال راهاندازی صنایع تبدیلی در منطقه فریدونشهر برای استفاده از سیب زمینی
تولید شده در این منطقه هستیم، ادامه میدهد: باید این امر هر چه زودتر محقق شود
چرا که در غیر این صورت محصولات کشاورزی از بین رفته و کشاورزان آسیب جدی میبینند.
سیب زمینی خوراک دام می شود
مدیر جهاد کشاورزی فریدونشهر ادامه
میدهد: مسئولان باید توجه داشته باشند که همه امید کشاورزان فریدونشهر به باز شدن مرزهای عراق
برای صادرات محصولاتشان است و چنانچه این امر به زودی محقق نشود این محصول یا باید
خوراک دام شود و یا در صورت خوب بودن کیفیت به بذر تبدیل شود.
وی با
اشاره به سرانه پایین مصرف سیب زمینی در کشور میگوید: سرانه مصرف این محصول در
ایران کمتر از 50 کیلو است و این در حالی
است که در کشورهای اروپایی سرانه مصرف سیب زمینی بین 150 تا 160 کیلو به ازای هر نفر است.