• 1402/10/23 - 12:58
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کسب رتبه اول کشور در اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌های استان اردبیل

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: طرح جهش تولید در دیمزار‌های استان با مشارکت ۱۲ شهرستان و با بکارگیری تعداد ۲۰۳ نفر کارشناس متخصص و کاربلد درسطح ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان در حال اجراست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، نوبخت اژدری با اعلام این خبر افزود:هدف از اجرای این طرح معرفی ایده‌های نو، اجرای پروژه‌های مهم از جمله کشت مستقیم، حفظ بقایای گیاهی، کشت عمود بر شیب، تبدیل آیش زرد به سبز، رعایت تراکم بوته و میزان بذر مصرفی، مصرف کود‌های پایه بخصوص ازت در زمان کاشت و توصیه کشت گیاهان جدید در سیستم تناوبی گندم بنیان با هدف استفاده بهینه از نزولات جوی و افزایش ذخیره رطوبت خاک و بهبود حاصلخیزی خاک در سال‌های آتی جهت تولید پایدار محصولات در اراضی دیم و افزایش عملکرد در واحد سطح و اقتصادی کردن کشت دیمزار‌هاهست.

فرمانده امنیت غذایی استان در ادامه سخنان خود افزود: سطح برنامه ابلاغی از سوی وزارت جهاد کشاورزی به استان اردبیل در راستای اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌ها ۳۶۰ هزار هکتار می‌باشد. سطح قرار دادی که تاکنون با کشاورزان در راستای اجرای این طرح صورت گرفته است ۲۹۱ هزار و ۴۱۲ هکتار می‌باشد که تا کنون سازمان جهاد کشاورزی به ۸۲ درصد از تعهدات خود در این ارتباط عمل کرده است.

وی بیان داشت: میزان اجرای طرح جهش تولید بدون عقد قرارداد ۱.۱ درصد است. بنابر این جمعا ًَ ۲۹۵ هزارو ۵۴۰ هکتار تا کنون این طرح پوشش داده است که ۸۲ درصد تعهد این سازمان به اجرای طرح جهش تولید است.

 این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: تعداد پلیگونی که انجام شده ۹۱هزار و ۵۳۲ قطعه از اراضی دیم را شامل می‌شود که در سطح ۱۸۲ هزار هکتار صورت گرفته که رتبه اول کشوری را هم در عقد قرار داد و هم در سطح پلیگون به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: تغیر اقلیم و کاهش بارندگی و افزایش دما و متعاقب آن افزایش تبخیر و تعرق گیاهان، وظیفه کارشناسان و کشاورزان را در مدیریت دیمزار‌ها سنگین نموده و از برنامه‌های مهم طرح جهش مقابله با تنش‌های محیطی و افزایش ذخیره نزولات جوی و استفاده بهینه از اندک آب برف و باران در راستای بهبود بهره وری آب سبز است. میزان بارندگی در سال زراعی اردبیل۶۹.۷ میلی متر بوده که نسبت به میانگین بارندگی در بلند مدت ۲۴ میلی متر کاهش را نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: میزان افزایش دما نیز نسبت به میانگین بلند مدت ۳.۶ درصد بیشتر است که همین امر نیز زمینه‌های لازم را برای طغیان جوندگان، شته، بید کلم، بیماری‌های قارچی کلم و شته روسی می‌شود که خوشبختانه همکاران ما در واحد اجرایی بخوبی توانستند با اقدامات پیشگیرانه مانع از طغیان این آفات در مزارع استان بشوند.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود:یکی دیگر ازمشکلات مزارع گندم ساقه روی در این فصل از سال به دلیل افزایش میزان درجه حرارت محیط است که اگر این اتفاق بیفتد قطعا ً با حاکم شدن سرمای زیر صفربه مزارع غلات خسارت جبران ناپذیری وارد خواهد شد.

  • گروه خبری : استان اردبیل,استان آذربایجان غربی
  • کد خبر : 60348
کلمات کلیدی