مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی:
هدفگذاری صندوق بیمه کشاورزی مبتنی بر فرهنگسازی و ایجاد اعتماد در بیمهگذار باشد

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی گفت: هدفگذاری در صندوق بیمه باید مبتنی بر فرهنگسازی و ایجاد اعتماد برای بیمهگذار باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، نبیالله رشنو در نشست با اعلام این مطلب افزود: صندوق بیمه محصولات کشاورزی یار و یاور تولید کنندگان و بهرهبرداران در مواقع بحرانی است و هیچ راهکاری برای کمک به کشاورز در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه جز بیمه محصولات کشاورزی وجود ندارد.
وی افزود: صندوق بیمه درگیر مشکلات و گرفتاریهای عدیدهای است از جمله محدودیت در منابع مالی و سهم دولت است، به طوری که اعتبارهای تخصیصی به این صندوق جوابگوی خسارت وارده به بهرهبرداران نیست.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: سیاستهای صندوق بیمه محصولات کشاورزی در جهت رفع چالشها باید اصلاح شود، هر ایده، طرح و برنامهای فراخور زمان، نیاز به بهینهسازی دارد، این طرح و برنامه ۵ تا ۱۰ و یا ۱۵ ساله هم که باشد، باید در شرایط مقتضی زمانی اصلاح و بازنگری شود.
به گفته وی، واقعیتی که در سطح دنیا پذیرفته شده این است که فرآیند تغییر اقلیمی همه برنامهریزیها و طرحها را بهم زده به همین دلیل باید کلیه سیاستگذاریها و چارهجوییها بر اساس نیاز روز بهرهبرداران و تولید کنندگان طراحی و به مرحله اجرا گذاشته شود.
رشنو تصریح کرد: تاخیر در پرداخت خسارتها به دلیل عدم تخصیص اعتبار، انگیزهها و ایدههای تولید کنندگان و بهرهبرداران را از میان میبرد و دیگر در سالهای آتی به دنبال بیمه محصولات کشاورزی نمیرود.
وی افزود: هدفگذاری در صندوق بیمه باید مبتنی بر فرهنگسازی و ایجاد اعتماد در بیمهگذار باشد.
عملکرد مطلوب در پرداخت خسارات از راهکارهای گسترش فرهنگ بیمه است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این نشست، با برشمردن اهمیت بیمه محصولات کشاورزی افزود: فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی باید بین تولید کنندگان و بهرهبرداران نهادینه شود، از سوی دیگر نیز صندوق بیمه محصولات کشاورزی در مواقع بحرانی و خسارت وارد شده به بهرهبرداران به گونهای عمل کند که موجب دلسردی آنان را فراهم نسازد.
نوبخت اژدری، پرداخت دیرهنگام خسارت یا پایین بودن پرداختیها به کشاورزان را موجب دلسردی آنان دانست و افزود: باید راهکارهایی اندیشیده شود تا کشاورزان به بیمه اعتقاد و اعتماد داشته باشند.
وی افزود: واحدهای تولید جوجه یکروزه، تنها بخش کشاورزی است که در آن بیمه به صورت صد درصد رعایت میشود، به عبارت دیگر در استان هیچ واحد تولید جوجه یکروزه وجود ندارد که بیمه نشده باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: باید راهکارهایی اندیشیده شود تا بیمه در بخش زراعت و دام نیز افزایش داشته باشد و تمامی چالشها و مشکلات پیش روی این صنعت برداشته شود.
به گفته وی، عملکرد مطلوب بیمه در پرداخت خسارت به میزان کافی یکی از راهکارهای گسترش فرهنگ بیمه در بین تولید کنندگان است.