متوسط تولید سالانه 76 هزار تن شیر خام در شهرستان پارسآباد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پارسآباد، از متوسط تولید سالانه 76 هزار تن شیر خام در این شهرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، علی صولت با اعلام این خبر افزود: سالانه در این شهرستان 76 هزار تن شیر تولید میشود که این مقدار شیر از بیش از 135 واحد پرورش گاو شیری روستایی دارای پروانه با ظرفیت 3120 رأس و 8 واحد گاوداری شیری صنعتی با ظرفیت 21 هزار رأس از جمله مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان،تولید شده و در مجموع موجب اشتغالزایی 490 نفر در واحدهای صنعتی و بیش از 290 نفر در واحدهای روستایی این شهرستان شده است.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: پنج مرکز جمع آوری شیر به صورت ثابت و سیار در سطح شهرستان فعالیت داشته که روزانه بیش از 35 تن شیرو سالانه بیش از 11 هزار تن شیر با اشتغالزایی برای 32 نفر در شهرستان مشغول به کار بوده واین شهرستان از نظر تولید شیر رتبه اول را در استان دارا می باشد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت شیر در تامین امنیت غذایی افزود؛شیر یکی از مفیدترین مواد غذایی بوده و غنی از پروتئین، ویتامینها و املاح معدنی نظیر کلسیم، ویتامین B12 و ریبوفلاوین است. ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب، پروتئین، چربی، قند لاکتوز و مواد معدنی تشکیل میدهند و از جمله فرآوردههای شیر شامل؛ شیر کامل، شیر بدون چربی، شیر استاندارد شده، شیر خشک و انواع خامه، پنیر، فرآوردههای تخمیری شیر مانند ماست، دوغ و ... میباشد. در بسیاری از کشورهای جهان فرآوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص میدهد و به خاطر ماندگاری و خواص تغذیهای و ذائقهای مردم، افراد میتوانند از فرآوردههای مختلف آن استفاده کنند.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: پنج مرکز جمع آوری شیر به صورت ثابت و سیار در سطح شهرستان فعالیت داشته که روزانه بیش از 35 تن شیرو سالانه بیش از 11 هزار تن شیر با اشتغالزایی برای 32 نفر در شهرستان مشغول به کار بوده واین شهرستان از نظر تولید شیر رتبه اول را در استان دارا می باشد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت شیر در تامین امنیت غذایی افزود؛شیر یکی از مفیدترین مواد غذایی بوده و غنی از پروتئین، ویتامینها و املاح معدنی نظیر کلسیم، ویتامین B12 و ریبوفلاوین است. ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب، پروتئین، چربی، قند لاکتوز و مواد معدنی تشکیل میدهند و از جمله فرآوردههای شیر شامل؛ شیر کامل، شیر بدون چربی، شیر استاندارد شده، شیر خشک و انواع خامه، پنیر، فرآوردههای تخمیری شیر مانند ماست، دوغ و ... میباشد. در بسیاری از کشورهای جهان فرآوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص میدهد و به خاطر ماندگاری و خواص تغذیهای و ذائقهای مردم، افراد میتوانند از فرآوردههای مختلف آن استفاده کنند.