متوسط تولید سالانه 36 هزار تن شیر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشگین شهر، از متوسط تولید سالانه 36 تن شیر در این شهرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاوزری استان اردبیل، یوسف جهانی با اعلام این خبر افزود: سالانه در این شهرستان 36 هزار تن شیر تولید می شود که این مقدار شیر از بیش از 300 واحد پرورش گاو شیری روستایی دارای پروانه با ظرفیت 20هزار راس و 14 واحد گاوداری شیری صنعتی با ظرفیت 500 راس، تولید شده و در مجموع موجب اشتغال زایی 30نفر در واحدهای صنعتی وبیش از 2000 نفر در واحدهای روستایی این شهرستان گردیده است.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: یک مرکز جمع آوری شیر به صورت ثابت و سیار در سطح شهرستان فعالیت داشته که روزانه بیش از 3 تن شیر و سالانه بیش از 1000تن شیر با اشتغالزایی برای 5نفر در شهرستان مشغول به کار بوده و این شهرستان از نظر تولید شیر رتبه سوم را در استان دارا می باشد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت شیر در تامین امنیت غذایی افزود: ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب ، پروتئین ها قند و مواد معدنی تشکیل می دهند و فرآورده های شیر شامل ؛ شیر کامل ، شیر بدون چربی ، شیر استاندارد شده و انواع خامه است فرآورده های تخمیری شیر را که با استفاده از کشت باکتری های مخصوص تهیه می شوند و به نام فرآورده های تخمیری شیر نام گذاری می کنند. و در بسیاری از کشورهای جهان فراوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص می دهد به خاطر ماندگاری و خواص تغذیه ای و ذائقه ی مردم افراد متفاوت می توانند از فراوردهای آن استفاده کنند .
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: یک مرکز جمع آوری شیر به صورت ثابت و سیار در سطح شهرستان فعالیت داشته که روزانه بیش از 3 تن شیر و سالانه بیش از 1000تن شیر با اشتغالزایی برای 5نفر در شهرستان مشغول به کار بوده و این شهرستان از نظر تولید شیر رتبه سوم را در استان دارا می باشد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت شیر در تامین امنیت غذایی افزود: ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب ، پروتئین ها قند و مواد معدنی تشکیل می دهند و فرآورده های شیر شامل ؛ شیر کامل ، شیر بدون چربی ، شیر استاندارد شده و انواع خامه است فرآورده های تخمیری شیر را که با استفاده از کشت باکتری های مخصوص تهیه می شوند و به نام فرآورده های تخمیری شیر نام گذاری می کنند. و در بسیاری از کشورهای جهان فراوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص می دهد به خاطر ماندگاری و خواص تغذیه ای و ذائقه ی مردم افراد متفاوت می توانند از فراوردهای آن استفاده کنند .