• 1402/10/20 - 16:53
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

داشتن کلید خودکفایی و قطع وابستگی لازمه دستیابی به امنیت غذایی است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: راهکار‌های دستیابی به امنیت غذایی اصلاح الگوی کشت، خرید تضمینی محصولات راهبردی، اجرای کشت قراردادی، طرح جهش تولید دیمزارها، دانش‌بنیان‌سازی کشاورزی، رفع تداخلات و یکپارچه سازی برای صدور اسناد اراضی کشاورزی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نوبخت اژدری که در جلسه قرارگاه امنیت غذایی با حضور حمید اورعی مشاور وزیرجهاد کشاورزی و هیات همراه سخن می‌گفت با اعلام این مطلب افزود: اگر به دنبال امنیت غذایی هستیم می‌بایست تمامی سعی و اهتمام خود را به محصولات کشاورزی ارگانیک معطوف کنیم و سلامت جسمی مصرف کنندگان را نیز یکی از راهکار‌های دستیابی به امنیت غذایی بدانیم.  
وی با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از مسائل مهم در جوامع امروزی است، افزود: امنیت غذایی به معنای تضمین دسترسی همه افراد به غذا‌های سالم، با کیفیت و قابل اطمینان است.
فرمانده قرارگاه امنیت غذایی استان در ادامه سخنان خود با اشاره به قابلیت‌ها و توانمندی‌های استان به عنوان قطب کشاورزی کشور افزود: سطح زیر کشت اراضی کشاورزی اردبیل ۷۸۰ هزار هکتار می‌باشد که از این میزان ۲۲۵ هزار به صورت آبی، ۵۱۵ هزار هکتار به صورت دیم و ۴۰ هزار هکتار را نیز باغات به خود اختصاص می‌دهند.  
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: سالانه در استان اردبیل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی و ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی تولید می‌شود.  
وی ادامه داد: تعداد دام‌های سبک و سنگین در استان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار راس بوده که سالانه ۲۴۵ هزار تن شیر خام و، ۲۸ هزار تن گوشت قرمزو ۵۰ هزار تن گوشت سفید تولید می‌شود و تعداد ۷۰۰ واحد دامداری صنعتی در این استان فعال است.  
فرمانده قرارگاه امنیت غذایی استان در ادامه سخنان خود افزود: در حال حاضر در استان ۵۳۴ واحد مرغداری فعال هستند که ۱۲ میلیون قطعه ظرفیت دارند و سالانه بیش از ۱۲۰ میلیون جوجه یکروزه و همچنین ۶ هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ خوراکی در این استان تولید و روانه بازار‌های مصرف می‌شود. مجموع کل تولیدات دام این استان ۳۳۷ هزار تن می‌باشد که همین ویژگی، این استان رابه قطب کشاورزی و دامپروری کشور تبدیل کرده است.  
این مقام مسئول در خصوص وضعیت شیلات در استان نیز افزود: در حال حاضر تعداد ۵۰۰ واحد استخر پرورش ماهی در استان فعال هستند که سالانه۱۱ هزار و ۵۰۰ تن تولید دارند.
وی ادامه داد: سالانه بیش از ۴ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی و آبزی در این استان تولید می‌شود.
در ادامه حمید اورعی مشاوروزیر جهاد کشاورزی گفت: بعد از حذف ارزترجیجی قرارگاه امنیت غذایی نقش کلیدی و اساسی در سطح کشور به منظور خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک و اساسی دارد و بررسی‌ها و مقایسه عملکرد استان‌های کشور نشان می‌دهد که استان اردبیل در تحقق اهداف قرارگاه امنیت غذایی بسیار موفق و کارآمد عمل کرده است.  
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: یکی از وظایف کلیدی و اساسی قرارگاه امنیت غذایی اندیشه ورزی و همفکری است. موتور پیش ران امنیت غذایی روحیه جهادی مسئولین ودست اندرکاران تولید است می‌بایست رویکرد ما استفاده از همفکری و استفاده از نقطه نظرات تمامی همکاران در تحقق اهداف تامین امنیت غذایی باشد.

جلسه قرارگاه امنیت غذایی با حضور حمید اورعی مشاور وزیر و هیات همراه و با حضور نوبخت اژدری رییس سازمان، حجت الاسلام اسدعلیزاده مسئول حوزه نمایندگی، ولی فقیه در سازمان و سایر اعضای قرارگاه به منظور احصاء و بررسی مشکلات و کمک به ارتقای تولید با محوریت کالا‌های اساسی در سالن جلسه شهید خراسانی سازمان برگزار شد.

  • گروه خبری : استان اردبیل
  • کد خبر : 151
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی