• 1397/05/24 - 13:37
  • - تعداد بازدید: 2
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

جدیت سیب زمینی کاران استان اردبیل برای رعایت زمان برداشت محصول

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از جدیت سیب زمینی کاران استان برای رعایت زمان برداشت محصول خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط
عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، یحیی آذرمی با توجه به نزدیک شدن زمان
برداشت محصول سیب زمینی با اعلام این مطلب افزود: 
بهترین
زمان برداشت محصول سیب زمینی حدودا" 15 روز بعد از خشکیدگی شاخ و برگ آن و در
حالتی است که پوست­بندی آن کامل شده و به­ راحتی پوست آن با فشار دست کنده نشود
قبل از انتقال محصول سیب زمینی به انبار نسبت به تعمیر سقف ، دیوارها و پنجره های
انبار اقدام لازم صورت گیرد، نفوذ آب و سرما موجب خرابی غده های انبار شده خواهد
گردید.همچنین قبل از انتقال محصول، انبار بایستی با سموم مناسب ضدعفونی گردد.
پنجره های انبارها حتما" مجهز به توری مناسب و سیستم تهویه هوا باشند از
انتقال محصول آلوده به انبار خودداری یا حداقل، غده های آلوده به انواع بیماریها و
آفات در کنار غده های سالم انبار نشوند.

وی افزود: بهترین
درجه حرارت برای نگهداری سیب زمینی حدود 6-4 درجه سانتیگراد میباشدتا از فعالیت
بید سیب زمینی در انبار ممانعت گردد لذا در مواقعی که درجه حرارت انبار بالا باشد
با تهویه بیشتر هوا آنرا تعدیل و در مواقعی که درجه حرارت کمتر از این مقدار باشد
با وسایل گرما زا مانع از یخ زدگی محصول انبار شده کنید.



مدیر حفظ نباتات
سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: غده های انبار شده را طوری بچینید که تهویه کافی
داشته باشند و از چیدن کیسه ها به صورت متراکم و فشرده خودداری نمائید ، جهت
جلوگیری از آسیب غده ها و له شدگی آنها از چیدن بیش از 5 ردیف گونی روی هم خودداری
گردد.



وی ادامه داد:
جهت جلوگیری از نفوذ پروانه­های بید سیب
زمینی بداخل کیسه­ها حتما" روی آنها را با موادی نظیر کاه و کلش و غیره بپوشانید.

  • گروه خبری : استان اردبیل
  • کد خبر : 85184
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی