تولید سالانه بیش از 14 هزار تن شیر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرعین از تولید سالانه بیش از 14 هزار تن شیر خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، محمد حسنی با اعلام این خبر افزود: سالانه در این شهرستان 5/14 هزار تن شیر تولید می شود که این مقدار شیر از بیش از 10 واحد پرورش گاو شیری روستایی دارای پروانه با ظرفیت 100 راس و 2 واحد گاوداری شیری صنعتی با ظرفیت 100راس، تولید شده و در مجموع موجب اشتغال زایی 15 نفر در واحدهای صنعتی وبیش از 1500 نفر در واحدهای روستایی این شهرستان شده است.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: 15 مرکز جمع آوری شیر به صورت ثابت (کارخانه) و سیار در سطح شهرستان فعالیت داشته که روزانه بیش از45تن شیر و سالانه بیش از 16000تن شیر با اشتغالزایی برای 40 نفر در شهرستان مشغول به کار بوده و این شهرستان از نظر تولید شیر رتبه ششم را در استان دارا می باشد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت شیر در تامین امنیت غذایی افزود: ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب، پروتین ها قند یا لاکتوز و مواد معدنی تشکیل می دهند و فرآورده های شیر شامل؛ شیر کامل، شیر بدون چربی، شیر استاندارد شده و انواع خامه است فرآورده های تخمیری شیر را که با استفاده از کشت باکتری های مخصوص تهیه می شوند و به نام فرآورده های تخمیری شیر نام گذاری می کنند، و در بسیاری از کشورهای جهان فراوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص می دهد به خاطر ماندگاری و خواص تغذیه ای و ذائقه ی مردم افراد متفاوت می توانند از فراوردهای آن استفاده کنند.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: 15 مرکز جمع آوری شیر به صورت ثابت (کارخانه) و سیار در سطح شهرستان فعالیت داشته که روزانه بیش از45تن شیر و سالانه بیش از 16000تن شیر با اشتغالزایی برای 40 نفر در شهرستان مشغول به کار بوده و این شهرستان از نظر تولید شیر رتبه ششم را در استان دارا می باشد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت شیر در تامین امنیت غذایی افزود: ترکیب اصلی شیر را موادی مانند آب، پروتین ها قند یا لاکتوز و مواد معدنی تشکیل می دهند و فرآورده های شیر شامل؛ شیر کامل، شیر بدون چربی، شیر استاندارد شده و انواع خامه است فرآورده های تخمیری شیر را که با استفاده از کشت باکتری های مخصوص تهیه می شوند و به نام فرآورده های تخمیری شیر نام گذاری می کنند، و در بسیاری از کشورهای جهان فراوری شیر بالاترین ظرفیت تولید را در صنایع غذایی به خود اختصاص می دهد به خاطر ماندگاری و خواص تغذیه ای و ذائقه ی مردم افراد متفاوت می توانند از فراوردهای آن استفاده کنند.