توسعه کشت گیاهان داروئی در راستای تحقق اهداف تغییر الگوی کشت در اردبیل با جدیت دنبال می شود .
به گزارش روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از جهاد کشاورزی استان اردبیل عدیل سروی در نشست تخصصی دست اندرکاران گیاهان داروئی در استان که با حضور مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح ملی گیاهان داروئی برگزار شده بود با اعلام این خبر افزود : دامنه های سبلان و بزگوش در استان اردبیل زیستگاه بیش از 500 گونه از انواع گیاهان داروئی کم یاب و بی نظیراست که از این لحاظ موهبت بزرگی برای بخش کشاورزی استان محسوب می شود ازطرف دیگر وجود فارغ التحصیلان زیاد در این بخش زمینه های مناسبی برای برای گسترش کشت و فرآوری گیاهان داروئی فراهم آورده است که طبیعتاً با اندک سرمایه گذاری درا ین بخش علاوه بر بکارگیری نیروهای تحصیل کرده بیکار می تواند بازده اقتصادی قابل ملاحظه ای را به همراه داشته باشد .
سروی درا دامه سخنان خود افزود : قدمهای اساسی و مهمی در کاشت گیاهان داروئی درا ستان برداشته شده است که منجمله می توان به ایجاد کلکسیون گیاهان داروئی با 170 گونه گیاهی اشاره کرد که در صدد هستیم تا این تعداد را به 250 گونه گیاهی برسانیم . مطالعات و تحقیقات محققین مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی برروی تمامی این گونه های زراعی متمرکز است تا بتوانند مرکز تولید گیاهان داروئی را که در سامیان اردبیل مستقر است به عنوان یک مرکز تولید و تکثیر بذر گیاهان داروئی تبدیل نمایند .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افز ود : در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه کشت گیاهان داروئی در استان برایمان بسیار مهم است زیرا از یک طرف می تواند نقش بسیار مهمی در ایجاد اشتغال و درآمد دارد و از طرف دیگر با توجه به نیاز آبی کمی که در طول رشد دارد می تواند کاشت آن نقش موثری در استفاده بهینه از منابع آبی داشته باشد به همین دلیل با دانشگاه محقق اردبیلی و دیگر مراکز آموزش عالی هماهنگی های لازم را بعمل خواهیم آورد تا پایان نامه های دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را به سمت گیاهان داروئی هدایت نمائیم
سروی در ادامه سخنان خود افزود : توسعه کشت گیاهان داروئی در استان در راستای سیاست تغییر الگوی کشت صورت می گیرد . استان اردبیل به عنوان یکی از ده استان برتر کشوربه این منظور در نظر گرفته شده است . در حال حاضر به صورت تخصصی در سطح 115 هکتار کشت گیاهان دارویی در استان صورت می گیرد .
وی درا دامه سخنان خود افزود : 4 واحد صنایع وابسته به بسته بندی و خشک کنی در گیاهان داروئی در استان فعال است که با اندک پشتوانه مالی از این صنایع می توانیم بیش از پیش شاهدرشد و شکوفایی گیاهان دارویی در استان باشیم . در حال حاضر وامها و تسهیلاتی که به فعالان بخش گیاهان داروئی داده می شود 15 الی 18 درصد است که خود عامل بازدارنده ای برای این بخش محسوب می شود انتظاری که ما از مسئولین داریم اعطای تسهیلات با بهره بانکی تک رقمی است تا زمینه های رشد این بخش را فراهم آورد .
گروه خبری : گره مجوزدهی زیرپورتال اصلی,استان اردبیل,اخبار سازمانها