انتظار تولید اقتصادی از مزرعه ای که کاه و کلش آن آتش زده شود بی مورد است
به گزارش روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از جهاد کشاورزی استان اردبیل علی اکبر حسنیان با اعلام این خبر مهم افزود : از جمله روش های متداول در حذف بقایای گیاهی مزارع سوزاندن باقیمانده محصولات پس از برداشت است که اثرات سوء فراوانی به دنبال دارد که از آن جمله می توان به از بین رفتن المانهای ضروری به ویژه عناصر ریز مغذی، کاهش حاصلخیزی و افزایش درصد فرسایش خاک اشاره کرد
وی بیان کرد: پس از سوزاندن مزرعه موادآلی به سرعت به عناصری مانند ازت، فسفر، پتاس، کلسیم و منیزیم تبدیل می شوند که این عناصر از طریق شست وشو و فرسایش خاک از دست می روند و از دیگر اثرات مضر سوزاندن بقایای گیاهی به هم خوردن چرخه زندگی حشرات مفید و از بین رفتن میکروارگانیسم های زنده مانند باکتری ها، قارچ ها، انواع کرم ها و کنه های مفید در خاک است.
این مقام مسئول ادامه داد : وجود میکرواورگانیسم ها در خاک های زراعی برای تولید محصول بسیار ضروری است به طوری که با کاهش جمعیت آن از میزان عملکرد محصول نیز تا حد زیادی کاسته می شود.مقدار ماده آلی در بیش از 60 درصد خاک های زیر کشت ایران کمتر از یک درصد و در بخش قابل توجهی از آنها کمتر از نیم درصد است که این خود محدودیتی است که اثرات مضر آتش زدن را مشهودتر می سازد.
وی ادامه داد : در خاک هایی که میزان ماده آلی ناچیز دارنددر عوض با افزایش میزان پارامترهایی نظیر PH کربنات کلسیم و املاح که از نظر تغذیه گیاهی بسیار مهم هستند کاهش پیدا می کند و استفاده بعضی از عناصر غذایی نظیر فسفر، آهن و روی برای گیاه دارند، از طرف دیگر با سوزاندن بقایای گیاهی دامنه تأثیر حرارت سطحی تا عمق 2.5 تا 5 سانتی متری ادامه می یابد که شامل اکثر تبادلات گازی و عناصر آلی و میکروارگانیسم ها در این محدوده بوده، است.
حسنیان با اشاره به مشکلات به وجود آمده از آتش زدن بقایای محصولات ووارد آمدن خسارات جبران ناپذیر آن از کشاورزان منطقه درخواست کرد پس از برداشت از آتش زدن بقایای گیاهی پرهیز کنند. در غیر اینصورت از چنین مزارع خود انتظار تولید اقتصادی نباید داشته باشند .
گروه خبری : گره مجوزدهی زیرپورتال اصلی,استان اردبیل,اخبار سازمانها