تولید 6درصد از گوشت قرمز کشور در آذربایجان غربی
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: استان سالانه با تولید بیش از ۵۷ هزار تن گوشت قرمز معادل ۶ درصد از تولید کشور در جایگاه چهارم تولید این محصول در کشور قرار کرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، پرویز بستانچی افزود: بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک که شامل ده درصد دام کشور است در استان وجود دارد و از این حیث هم استان رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
بستانجی تصریح کرد: استان آذربایجان غربی در ردیف استانهای ارسال کننده دام به سایر نقاط کشور است به طوری که در یک سال گذشته بیش از ۱ میلیون و 200 هزار راس دام زنده از استان به تهران و سایر استانهای کشور صادر شده است.
وی افزود: در زمینه تامین گوشت قرمز بطور میانگین روزانه ۵۷ تن لاشه کرم دام سنگین و سبک تولید و روانه بازار مصرف استان میشود.
بستانچی از فعالیت ۷۶۰ واحد مرغداری در استان خبر دا د و گفت: تمامی حلقههای صنعت کوشت مرغ شامل مزارع مرغ اجداد، مرغ مادر گوشتی، کشتارگاه تمام اتومکاتیک، کارخانجات جوجه کشی و خوراک دام در استان تکمیل شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی استان تصریح کرد: در حال حاضر ۷ زنجیره تولید کوشت مرغ در استان فعال است و زنجیره هشتم بزودی در خوی را اندازی میشود.
وی بااشاره به برنامههای این نهاد برای جهش و افزایش تولید با مشارکت مردم گفت: همزمان سازی و افزایش دوقلو زایی، توزیع مواد ژنی رایگان و یارانهای، تامین خوراکهای کامل و سیلاژ متوازن جهت کاهش وابستگی به نهادههای دامی وارداتی و استفاده از پسماندههای محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی غذایی و علوفههای کم آب بر از مهمترین برنامههای معاونت بهبود تولیدات دامی استان در سالجاری است.
استان آذربایجان غربی ۳ و ۷ دهم درصد از تولیدات دامی کشور را تولید میکند، در حال حاضر ۱۳۰ هزار نفر در بخش صنعت دام استان اشتغال دارند.