تامین و توزیع ۸۲۰ تُن گوشت بین هیاتهای مذهبی در آذربایجان غربی
مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام آذربایجان غربی گفت: تامین و توزیع در مجموع ۸۲۰ تُن گوشت بین هیاتهای مذهبی استان در ماه محرم جهت پخت غذا برای عزاداران و نذری از هفته جاری آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، محمد علی رحیمی افزود: تأمین و توزیع مرغ و گوشت قرمز منجمد بین هیاتهای مذهبی در ماه محرم در استان در سه مرحله انجام می شود که مرحله اول تا ۱۲ محرم، مرحله دوم در روزهای منتهی به اربعین و مرحله سوم در روزهای آخر ماه صفر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ۶۲۰ تن گوشت مرغ منجمد و ۲۰۰ تن گوشت قرمز برای این منظور تدارک دیده شده است، بیان کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته توزیع حدود پنجاه تن گوشت مرغ منجمد از منابع ذخیرهسازی شرکت و ۲۰ تن گوشت قرمز منجمد انجام شده است.
رحیمی اظهار کرد: افراد با در دست داشتن معرفی نامه از تبلیغات اسلامی میتوانند با مراجعه به مباشر جهت دریافت گوشت مورد نیاز هیات های مذهبی و مساجد در ماه محرم اقدام کنند.
وی افزود: تأمین و توزیع گوشت قرمز از طریق مباشرین توزیع فرآوردههای خام دامی بین هیاتهای مذهبی در نقاط مختلف استان پیش بینی و مقرر شده هیاتهای مذهبی در خصوص تأمین فرآوردههای گوشتی با معرفی سازمان تبلیغات اسلامی به فروشگاههای معین در استان مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: بزرگترین باغ گردوی ایران و دومین باغ گردوی بزرگ دنیا نیز در پلدشت با ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار مساحت توسط بخش خصوصی دایر شده و علاوه بر کارشناسان داخلی از کارشناسان خارجی نیز استفاده شده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: کشور ما یک کشور نیمه خشک است سعی می شود از این محصولات تولید شده به نحو بهینه برای افزایش بهره وری منابع اب و خاک استفاده شود.
شهبازی افزود: ۵۲ رقم انگو در استان تولید می شود و رتبه های اول کشور متعلق به این استان است هسته دارهایی مثل شلیل و هلو تولید و سماق هم به صورت طبیعی در سردشت پرورش می یابد.
وی گفت: تولید سالانه ۲۰ هزار تن البالو، تولید ۳۰ هزار تن نخود، تولید یک میلیون تن علوفه، گوجه فرنگی و سایر محصولات هم از ظرفیتهای این استان است و در این بین محصولاتی مثل چغندر قند و گندم و سیب درختی همواره در صدر محصولات تولیدی استان هستند.
شهبازی اذعان داشت: در زمینه مهار آبها و بهره وری در آب و توسعه شبکه های آبیاری غرب و شمالغرب نیز اعتبارات خوبی در دهه گذشته اختصاص یافته و ۶۰ هزار هکتار از اراضی در این استان هم در این طرح لحاظ شده است.
وی خاطر نشان کرد: 20 هزار هکتار از این شبکه های ابیاری شمال غرب کشور اجرا شده و بقیه در دست اجراست و یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای این طرح اعتبار تامین شده است.
شهبازی افزود: در زمینه ضایعات بخش کشاورزی هم با همکاری محققان دانشگاه ارومیه و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ۲۰ تا ۳۰ درصد پسماند این بخش قابلیت استفاده و صادرات پیدا کرد.
وی ادامه داد: ۱.۲ میلیون تن از این محصولات ساماندهی شده و در حال فراوری به صورت فیبر ها و آنتی توکسیدانها استفاده شود و بخشی بعد از کامل شدن به عنوان خوراک دام استفاده می شود که اقدام بسیار خوبی بوده است.
شهبازی اضافه کرد: نیاز سالانه آذربایجان غربی به گندم ۴۵۰ هزار تن است که در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۵۰ هزار تن در داخل استان تولید و بقیه از سایر استان ها و بندرگاهها خریداری می شد که در سال گذشته در قالب کشاورزی قراردادی در آذربایجان غربی و اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها و با اقدامات ترویجی و تلاش کشاورزان میزان تولید گندم مازاد به ۶۸۳ هزار تن رسید و امسال پیش بینی می شود که یک میلیون تن تولید گندم و بیش از ۸۰۰ هزار تن خرید گندم مازاد برمصرف کشاورزان محقق شود.
لازم به ذکر است که آذربایجان غربی ۸۴۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۱۲۶ هزار باغ و بقیه زمینهای زراعی هستند سالانه ۶.۷ میلیون تن محصول از این اراضی برداشت و روانه بازارهای داخلی در مرحله نخست و بازارهای خارجی در مراحل بعدی و در صورت مازاد بودن می شود.