برداشت گوجهفرنگی از مزارع آذربایجانغربی آغاز شد/ ۵۵۰ هزار تن ظرفیت واحدهای فرآوری رب و پوره گوجه فرنگی در استان
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: برداشت گوجه فرنگی از سطح ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان آغاز شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، خسرو شهبازی در بازدید از مزارع گوجه فرنگی در منطقه بالانج شهرستان ارومیه در گفتگو با خبرنگار صدا و سیمای مرکز استان، افزود: امسال پیشبینی میشود که بیش از ۴۰۰ هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول که در ارقام مختلف مانند متین ، سانست، سما، پارس،۸۳۲۰ کارن، لونا، سوپر لونا،کمودور و کامنتا، اناری کشت شده، برداشت شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ادامه داد: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فراوری شده مصرف میشود.
وی بیان کرد: شهرستان های ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
شهبازی اضافه کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عمل آوری آن در کارخانه های داخل استان و یا به صورت خانگی صورت میگیرد.
این مسؤل خاطر نشان کرد: ۳۰ کارخانه فرآوری رب و پوره گوجه فرنگی در سطح استان فعال است و سالانه ۵۵۰ هزار تن ظرفیت این واحدهای تولیدی است.
به گفته وی متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۷۰ تن است که علاوه بر تامین نیاز مردم داخل استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استان های کشور نیز صادر میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر میکند و در حال حاضر ۸۵ درصد سبزی و صیفی کشت شده در مزارع استان با استفاده از نوار تیپ است.
وی اضافه کرد: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به آبیاری نوار تیپ ، توسعه کشت نشایی و انتقال نشا به مزرعه از اواسط اردیبهشت ماه است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت کوجه فرنگی احداث دو واحد بانک نشاء مکانیزه است.
شهبازی اظهار کرد: علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد میشوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد می شودجلوگیری میکند.
به گفته وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اظهار کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط کارخانه های تبدیلی خریداری میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجانغربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در کارخانه های استان به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه نیز صادر میشود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.