• 1397/08/29 - 13:52
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برداشت 420 تن وش پنبه از مزارع پنبه‌کاری شده شهرستان اشتهارد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد با بیان اهمیت تولید پنبه و این‌که سطح زیر کشت محصول پنبه تغییر چندانی نداشته است، گفت: 420 تن وش پنبه از مزارع پنبه‌کاری شده شهرستان برداشت می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی
جهادکشاورزی استان البرز، مهندس شریفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد در بازدید
از مزارع پنبه اشتهارد در خصوص اهمیت تولید این محصول گفت: در بین گیاهان صنعتی، پنبه
از موقعیت ویژه‌ای برخوردار است.این گیاه نه تنها با تولید الیاف در صدر مهم‌ترین گیاهان
لیفی جای گرفته است، بلکه از نظر غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و در بازارهای جهانی
جزء پنج دانه روغنی محسوب می‌شود.



وی افزود: خصوصیات انحصاری الیاف پنبه از قبیل شستشو، دوام، استحکام،
قابلیت هدایت بخار آب، نرمی، انعطاف، دوام شیمیایی باعث شده که هیچ ماده مصنوعی نتواند
با آن به رقابت برخیزد. وی عنوان نمود: پنبه از محصولات گران‌بها و با ارزشی است که
از نظر اقتصادی موقعیت خاصی در جهان امروز به دست آورده و در جهت احتیاج به انواع وسایل
و لوازمی که از فرآورده‌های این گیاه تهیه می‌شود روز به روز بر اهمیت تولید و افزایش
سطح زیر کشت آن افزوده می‌گردد.



شریفی اضافه نمود: اهمیت استراتژیک پنبه در تأمین غذا (روغن)، الیاف مورد
نیاز انسان، غذای دام (کنجاله)، اشتغال زایی بالا و موارد مصرف گوناگون دیگر و عدم
رقابت الیاف مصنوعی با الیاف پنبه در بازار جهانی ، ضرورت توجه به کاشت گیاه پنبه را
مطرح می‌سازد.



وی با بیان اینکه امسال 420 تن وش پنبه از مزارع پنبه‌کاری شده شهرستان
برداشت می‌شود، ابراز داشت: این میزان تأمین‌کننده بخشی از مصرف استان به شمار می‌رود
که به کارخانه‌های نساجی فرستاده خواهد شد.



این مقام مسئول با بیان اینکه امسال در بیش از 155 هکتار از زمین‌های
پنبه کاری شده ی شهرستان، حدود 60 هکتار از اراضی به صورت مکانیزه و خطی، 30 هکتار
به صورت نیمه مکانیزه و مابقی اراضی به صورت دستی کشت‌شده است، افزود: سطح زیر کشت
پنبه امسال به نسبت سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.



وی به برنامه مبارزه با آفات و علف‌های‌هرز در مزارع پنبه اشاره کرد و
گفت: در طی سالیان گذشته از شروع ابلاغ پروژه مدیریت تلفیقی آفات (
IPM)کارشناسان حفظ نباتات
در قالب اکیپ‌های نظارت، همواره به پایش مزارع جهت مدیریت آفات و بیماری‌ها و علف‌های‌هرز
می‌پردازند.



مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشتهارد تصریح کرد: در برخی از مزارع پنبه
شاهد طغیان آفات سنک و کرم غوزه خوار پنبه بودیم که، به منظور کنترل بیولوژیک کرم غوزه
خوار از حشره‌کش زیستی
BT حاوی باکتری باسیلوس تورینجینسیس
استفاده شد و با هماهنگی مدیریت حفظ نباتات استان و بهره‌گیری از کلینیک‌های تخصصی
آفات نتایج رضایت بخشی در مورد کنترل این دو آفت مهم حاصل شد.



وی خاطرنشان کرد: برداشت پنبه در شهرستان از 25 آبان ماه آغاز و به پنبه‌کاران
توصیه می شود محصول خود را زمانی برداشت کنند که محصول خشک باشد و شنبم صبحگاهی روی
محصول نباشد و از کیسه‌های کنفی استفاده شود و برای بستن سر کیسه‌ها نیز از نخ‌های
پلاستیکی استفاده نکنند.

  • گروه خبری : استان البرز
  • کد خبر : 88164
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر