ذخیرهسازی پیاز در اصفهان با هدف عرضه تدریجی انجام میشود
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: ذخیرهسازی بخشی از محصول پیاز در این استان با هدف عرضه تدریجی و تزریق مناسب در ماههای آینده انجام میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان اصفهان، فرهاد حاجیمرادی افزود: بررسی موضوع احتکار پیاز در شرایط موجود در اصفهان نیاز به
تصمیمگیری ستاد تنظیم بازار کشور و استان دارد و در زمان حاضر فراوانی این محصول
در بازار مشکل خاصی ندارد.
عمده پیاز در کشور است و رتبه نخست را در این زمینه دارد، اظهار داشت: پیاز جیرفت
از دی ماه به بازار میآید و تا آن زمان نیاز است که بخشی از محصولات پیاز اصفهان
ذخیرهسازی شود تا بتوان نیاز مردم را پاسخ داد.
حاجیمرادی با اشاره به اینکه پیاز محصول
جیرفت به تنهایی نمیتواند پاسخگوی نیاز کشور باشد، تصریح کرد: اگر همه
محصول پیاز اصفهان در زمان حاضر به بازار تزریق شود ممکن است تا یکی 2 ماه آینده با کمبود آن و
افزایش قیمت بیشتری مواجه شویم.
وی سطح زیر کشت پیاز در کشور را حدود 29 هزار هکتار اعلام کرد و افزود:
پنج هزار هکتار از اراضی کشت پیاز با تولید سالیانه بیش از 350 هزار تُن در استان اصفهان است
و رتبه نخست کشوری را در این زمینه داریم.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی
اصفهان میزان تولید پیاز در کشور را حدود یک میلیون و 500 هزار تُن در سال اعلام و
خاطرنشان کرد: میزان مصرف کشور نیز حدود یک میلیون تُن است و 500 هزار تُن سطح اطمینان تولید میباشد.
حاجی مرادی درباره ذخیرهسازی پیاز در برخی
مناطق اصفهان مانند روستاهای اطراف فولادشهر توضیح داد: برخی از کشاورزان اصفهانی
به دلیل خشکسالیهای اخیر و بایر شدن زمینهای خود اقدام به کشت پیاز در مناطق
سردسیر کشور کرده و سپس محصولات برداشت شده را در زمینهایی در این منطقه یا
برخی مناطق دیگر استان ذخیرهسازی میکنند.
وی با تاکید بر این که این کشاورزان به طور
سنتی و بر اساس رویه سالهای گذشته این مقدار از محصول خود را به این شکل ذخیرهسازی
میکنند، تصریح کرد: با توجه به این که در فصل برداشت، قیمت محصول پیاز پایین است
همه آن یکجا عرضه نمیشود بلکه مقداری از آن ذخیره شده تا به تدریج در
بازار تزریق شود.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی
اصفهان با اشاره به این که صلاحیت تشخیص عنوان احتکار بر روی محصول پیاز به
عهده سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و اداره کل تعزیرات حکومتی
استان است، اضافه کرد: در صورتی که انباری موجودی خود را اعلام نکند عنوان
احتکار تلقی میشود ولی در چنین شرایطی انباری وجود ندارد و در زمین بایر و
ملاء عام نسبت به ذخیرهسازی اقدام شده است.
حاجی مرادی تاکید کرد: اگر این محصولات
به تدریج عرضه نشده یا به هر دلیلی دچار سرمازدگی یا خسارت دیگر شود میزان
عرضه به بازار تکاپوی تقاضای روز را نخواهد داشت.
وی میزان پیاز ذخیره شده به این شکل را حدود
75 تا 80 هزار تُن اعلام کرد.
حاجی مرادی همچنین گفت: اختلاف قیمت تولید
تا مصرف کننده ناشی از ایرادهای موجود در زنجیره توزیع میباشد.
پیاز جزو نیازهای اساسی مردم است و
تولید آن در استان اصفهان از 244 هزار تن در سال 92 به افزون به 390 هزار تن در سال گذشته رسید.
استان اصفهان با دارا بودن 563 هزار هکتار اراضی کشاورزی
معادل پنج درصد از مساحت استان و 3.5 درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن
شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد.
مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان
اصفهان در شرایط عادی 800 هزار تُن برآورد میشود.
این خطه در زمینه تعداد ریزغدههای سیبزمینی،
تولید پیاز و کشت نشائی پیاز و گلرنگ رتبه اول، در محصولات جالیزی رتبه دوم، در
سطح تولید محصول سیب زمینی و نیز خربزه رتبه سوم، تولیدات سبزی چهارم، ذرت علوفهای
و در تولید یونجه رتبه هفتم را داراست.