افزایش 1.3 برابری تولید محصولات راهبردی اصفهان در 7 سال اخیر
برآیند آمار و ارقام تولید محصولات راهبردی و پرمصرف کشاورزی اصفهان نظیر گندم، سیب زمینی و پیاز در مقایسه با ابتدای فعالیت دولت در هفت سال گذشته نشان میدهد که این محصولات استان با تلاش و برنامهریزی 1.3 برابر افزایش داشته است.
پیش از دولت یازدهم به دلیل پایین بودن و تأخیر در اعلام نرخ خرید
تضمینی، علاوه بر سطح زیر کشت، میزان خرید تضمینی این محصول کاهش یافته بود و
کشاورزان انگیزه چندانی برای تولید این محصول راهبردی نداشتند اما دولت تدبیر
و امید با تنوع بخشی و بکارگیری نهاده های اولیه تولید از جمله انواع کودهای
شیمیایی، سموم، بذور اصلاح شده و کیفی توانست در مسیر خودکفایی این محصول گام
بردارد.
بی شک یکی کانونهای اصلی تولید محصولات کشاورزی مختلف و گندم در
کشور اصفهان است که توانسته در تحقق موارد یادشده در سطح ملی نقش آفرینی کند.
این استان در صنایع مختلف کشاورزی از جمله پیشتازان کشور به شمار
میرود و در زمینه گیاهان دارویی دارای ظرفیتهای فراوانی است، این خطه با
دارا بودن 563 هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و 3.5 درصد از اراضی کشاورزی کشور را
به خود اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع
محصولات کشاورزی را دارد.
مجموع اراضی زراعی استان حدود 486 هزار هکتار است که در سالهای
طبیعی از حیث بارندگی حدود 70 درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات
علوفه ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید
سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تن است.
مجموع
اراضی باغی استان حدود 80 هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در
شرایط عادی حدود 800 هزار تن برآورد میشود.
بر اساس آمار و
ارقام اخذ شده از سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، میزان تولید گندم در این
خطه در مقایسه با ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید افزون بر 22 درصد رشد داشته است.
در سال 92 بیش از 228 هزار تن گندم در این خطه کشت
شد و این میزان هفت سال بعد به بالای 279 هزار تن رسید، به دیگر سخن در این مدت تولید این محصول مهم و
راهبردی بیش از 50 هزار تن بیشتر شده است.
تولید سیب زمینی دیگر
محصول کشاورزی پر مصرف و اصلی در صنعت غذایی اکنون در مقایسه با سال آغاز فعالیت
دولت حدود 12.8 درصد بیشتر شده است در آن زمان 468 هزار و 270 تن سیب زمینی در استان برداشت
شد و این رقم در پایان سال گذشته 59 هزار و 909 تن افزایش پیدا کرد و به 528 هزار و 179 تن رسید.
جهش 59 درصدی تولید پیاز در اصفهان
برداشت پیاز دیگر محصولی که جزو نیازهای اساسی مردم به شمار میرود
نیز با رشد 59.8 درصدی روبه رو بود، برداشت این محصول در سال 92 در مزارع استان بیش از 244 هزار تن بود و با افزایش 146 هزار تنی به افزون بر 390 هزار تن در سال زراعی قبل افزایش رشد داشت.
مهرداد مرادمند با بیان
اینکه گندم محصولی راهبردی و به اصطلاح زیربنایی در صنایع کشاورزی و غذایی به
شمار میرود گفت: بنابراین بی نیازی واردات گندم از دیگر کشورها و یا حتی
سایر استانها نقش اساسی در حفظ امنیت غذایی و رونق دیگر صنایع وابسته به صنعت
کشاورزی را ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه
کشت گندم در مزارع استان همواره در جریان بوده و با وجود کم آبی توسعه
یافت، اضافه کرد: سطح زیر کشت گندم در شرق این استان در مقایسه با سال
قبل2 هزار هکتار افزایش داشته است.
رییس سازمان جهاد
کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت گندم در شهرستان اصفهان حدود 30 هزار هکتار است در حالی که
پارسال حدود 28 هکتار از اراضی به کشت گندم اختصاص یافت.
مرادمند افزود: دلیل
افزایش سطح زیر کشت در سال زراعی جاری، توزیع مناسب آب کشاورزی در زمان مقرر،
مناسب و مورد درخواست کشاورزان بوده است.
برداشت 7.8 میلیون مینیتیوبر سیب زمینی در اصفهان
رییس سازمان جهاد
کشاورزی اصفهان به تولید هفت میلیون و 800 هزار عدد مینیتیوبر سیب زمینی(بذر حقیقی سیب زمینی) در سال
زراعی گذشته در استان اشاره کرد و گفت: این میزان در مقایسه با ابتدای فعالیت
دولت در هفت سال قبل 200 هزار عدد معادل 2.63 درصد بیشتر شده است.