استان اصفهان تامین کننده اصلی شیر خام در داخل و خارج از کشور
استان اصفهان با تولید سالانه 1 میلیون و 370 تن شیر خام رتبه اول را در کشور دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، ایراندوست معاون بهبود
تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تولید شیر اگرچه رمز و رازهای خاص
خود رادارد، اما از سود تضمین شده ای نیز برخوردار است تقاضا برای مصرف شیر در
سالهای اخیر زمینه را برای کسب و کار جدید آماده کرده است.
وی افزود: فعالیت 1623 واحد گاوداری صنعتی در استان اصفهان این استان را در رتبه اول کشور
در تولید شیر خام قرار داده است که در مقایسه با سایر استانها به تنهایی به
اندازه 14 الی 15 استان شیر تولید میکند.
این مسئول ادامه داد: شیر خام تولیدی کشور در سال گذشته حدود 11 میلیون تن بوده که بیش از یک میلیون و 370 هزار تن آن در استان اصفهان تولید شده است.
ایراندوست گفت: در استان اصفهان تاکنون 62 کارخانه فعال در حوزه صنایع لبنی دارای پروانه بهره برداری هستند که
از این 31 کارخانه از سازمان جهاد
کشاورزی و مابقی از سازمان صمت پروانه بهره برداری اخذ کرده اند.
وی شمار دامهای استان اصفهان را معادل 7 میلیون رأس برآورد کرد و گفت: از این تعداد بیش از 3 ونیم میلیون رأس گوسفند و بز و 550 هزار رأس گاو و گوساله وجود دارد.
ایراندوست به تولید روزانه 3 هزار و 500 و 1800 تن شیر خام در استان
اشاره کرد و گفت: میانگین سالانه مصرف شیر با سرانه تولید بیش از 228 لیتر میباشد وسرانه مصرف 70 لیتر به ازای هر نفر در استان میباشد.
وی ادامه داد: در سه ماهه اول سال بیش از 365625 تن شیر خام در گاو داریهای سنتی و صنعتی استان
تولید شده است که پیش بینی میشود امسال این میزان حدود 100 هزار تن بیشتر شود افزایشی که اگر با گسترش واحدهای
فرآوری و یافتن بازارهای هدف همراه شود نوید جهش تولید را میدهد.
معاون بهبود تولیدات دامی با اشاره به این که استان اصفهان نخستین صادر کننده محصولات لبنی کشور است ادامه
داد: تعداد 66 واحد فرآوری در استان
اصفهان سالانه حدود 2 میلیون و 917 تن شیر خام را فرآوری و به صورت شیرخشک، خامه، پنیر و سایر محصولات
لبنی تولیدات خود را به کشورهای روسیه، عراق، افغانستان و ... صادر میکند.