تشكيل نظام صنفي بخش كشاورزي ظرف يك سال آينده
1388/04/23

 

مدير كل دفتر امور تشكل‌هاي وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرد: نظام صنفي بخش كشاورزي ظرف يك سال آينده تشكيل مي‌شود.تقي رجبي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در مورد نظام صنفي بخش كشاورزي گفت: نظام صنفي كشاورزي در خرداد ماه 87 توسط هيات دولت تصويب و ابلاغ شد و وزارت جهاد كشاورزي برنامه سه ساله‌اي تدوين كرد كه در سال اول مقدمات آن از خرداد 87 تا خرداد سال جاري انجام شد. وي افزود: برنامه سال دوم استقرار نظام صنفي كشاورزي بود كه از خرداد 88 تا خرداد 89 تشكيل خواهد شد و برنامه سال سوم در سال 1390 نظام صنفي كشاورزي به طور كامل مستقر مي‌شود و بازنگري اطلاعات در آن صورت مي‌گيرد. مدير كل دفتر امور تشكل‌هاي وزارت جهاد كشاورزي افزود: بر اساس نظام صنفي كشاورزي اصناف كشاورزي در 380 شهرستان كشور نظام صنفي بخش و شهرستان تشكيل مي‌شود، در 31 استان نظام صنفي استاني كشاورزي و هيات عمومي نظام صنفي تشكيل شده و در سطح مركز شوراي مركزي و رئيس نظام صنفي بخش كشاورزي در سال دوم يعني از خرداد 88 تا خرداد سال آينده تشكيل خواهد شد و پس از آن هيات عمومي شوراي مركزي اصناف كشاورزي تشكيل مي‌شود.

رجبي افزود: شوراي صنفي كشاورزي در همه زمينه‌هاي محصولات كشاورزي تشكيل مي‌شود و كشاورزان پس از آن مجوز فعاليت را از صنف مربوطه دريافت خواهند كرد. وي همچنين در مورد سهم توليد كننده از قيمت نهايي محصولات گفت: متاسفانه سهم كشاورز به عنوان توليد كننده اصلي از سود نهايي 10 تا 20 درصد بوده 80 درصد سود حاصله توسط واسطه‌ها و دلالان جذب مي‌شود. رجبي افزود: با توجه به اينكه فعاليت كشاورزي در كشور به صورت خصوصي اداره مي‌شود بايد خود كشاورزان شرايطي فراهم كنند كه سهم توليد كننده از قيمت نهايي محصول افزايش يابد. مدير كل دفتر امور تشكل‌هاي وزارت جهاد كشاورزي تصريح كرد: در حال حاضر 31 هزار تشكل كشاورزي در كشور وجود دارد كه 25 هزار شركت تعاوني توليد كشاورزي، دو هزار تشكل مردمي غير دولتي (NTO) و حدود دو هزار شركت خدمات فني و مشاوره‌اي در كشور وجود دارد. رجبي با اشاره به اينكه بخش كشاورزي همواره با ريسك اقليم و طبيعت همراه است گفت: سرمايه گذاري در اين بخش به قدر كافي انجام نمي‌شود و بايد دولت از سرمايه گذاري در بخش كشاورزي حمايت كند. وي افزود: بخش كشاورزي شامل سه حلقه قبل از توليد، زمان توليد و بعد از توليد است كه دوحلقه قبل و بعد از توليد در اختيار بخش كشاورزي نيست و فقط توليد كشاورزي در اختيار وزارت جهاد كشاورزي و كشاورزان قرار دارد. رجبي افزود: يكي از نقطه‌هاي شاخص مرحله بعد از توليد شاخص بازرگاني است كه قيمت گذاري در اختيار كشاورزان نيست و در كميسيون ماده يك براي قيمت گذاري محصولات كشاورزي يك نماينده وزارت جهاد كشاورزي در مقابل ساير اعضاي اين شورا از راي حداقلي برخوردار است. وي افزود: بايد شرايط به گونه‌اي فراهم شود كه محصولات كشاورزي به صورت مستقيم در اختيار مصرف كننده قرار گيرد و غرفه‌هاي سازمان ميادين و تره‌بار در اختيار تشكل‌هاي توليدي يا نمايندگان آنها قرار گيرد در حاليكه فعلا اين غرفه‌ها در اختيار واسطه‌ها قرار دارند. رجبي افزود: در حاليكه در فصل برداشت سبزي و صيفي در منطقه جيرفت قيمت خيار بين 70 تا 100 تومان از كشاورزان خريداري مي‌شود در همان لحظه مصرف كننده در مغازه براي هر كيلو خيار 700 تا هزار تومان پرداخت مي‌كند يعني كشاورز عملا 10 درصد از قيمت نهايي محصول را به خود اختصاص مي‌دهد كه بخش عمده آن نيز هزينه توليد است.

اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي
pr@agri-jahad.ir
Pr@maj.ir

تعداد مشاهده خبر6 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal