فرآوري واصلاح ژنتيك دو محصول پنبه و برنج
1387/11/06

محققان پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي كشور مستقر در كرج با بهره گيري از مهندسي ژنتيك گياهي، دو محصول برنج و پنبه را فرآوري واصلاح ژنتيك كردند.

به گزارش شبكه خبر، رئيس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي كشور به خبرنگار ما گفت : از آنجا كه دو محصول پنبه وبرنج در برابر برخي آفات نباتي مانندكرم غوزه ، قارچ ورتيسيليوم و كرم ساقه خوار برنج بسيار آسيب پذيرند محققان اين پژوهشكده با استفاده از روش هاي مهندسي ژنتيك صفاتي راكه دراين گياهان موجب مقاومت دربرابر اين آفات مي شود ،تقويت كردند.دكتر مجتبي خيام نكوئي افزود محققان اين پژوهشكده سعي كرده اند تغييراتي كه در فرآيند ژنتيكي اين دو گياه ايجاد مي شود، به هيچ عنوان ضررآفرين نباشد و كيفيت محصول توليد شده هم كاهش نيابد.

وي گفت: هم اكنون براي مقاوم سازي اين دو گياه در برابر اين نوع آفات از سموم و دفع كننده هاي شيميائي استفاده مي كنند ، كه موجب بروز پيامدهاي ناخوشايند زيست محيطي مي شود كه با استفاده از روش هاي مهندسي ژنتيك ديگر شاهد اينگونه پيامدها براي دفع اينگونه آفات نخواهيم بود. رئيس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي كشور همچنين گفت با اصلاح ژنتيكي اين دو گياه، كشاورزان، ديگر نيازي به تهيه سموم براي دفع آفات نباتي آنان ندارند و اين موضوع يعني صرفه اقتصادي براي كشاورز درزمينه تهيه نكردن اين سموم يكي ديگر از پيامدهاي مثبت اصلاح ژنتيكي است.

رئيس بخش تحقيقات بيوتكنولوژي ميكروبي و ايمني زيستي اين پژوهشكده هم كاهش مدت زمان عمل آوري برنج و پنبه را در اصلاح ژنتيكي اين دو محصول، يكي ديگر از نتايج مهم اجراي دستاوردهاي اين تحقيق برشمرد و گفت: در روش هاي اصلاح معمولي اين زمان تا 10 سال بطول مي انجاميد درحاليكه در روش اصلاح ژنتيكي اين زمان حداكثر تا 5 سال ادامه مي يابد. غلامرضا صالحي جوزاني كاهش نيافتن كيفيت محصول اصلاح شده و ضرر آفرين نبودن اصلاح ژنتيكي صورت گرفته روي محصول پنبه و برنج را از ديگر فوايد اصلاح ژنتيكي آنها برشمرد و افزود؛ با استفاده از اين روش ما توانستيم سيب زميني مقاوم در برابر آفات و كلزاي مقاوم در برابر علف كش را نيز اصلاح ژنتيكي كنيم كه درصورت تكميل تحقيقات در اين زمينه مي توان بزودي از اين دو محصول نيز در مزارع استفاده كرد. 

اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي

pr@agri-jahad.ir

Pr@maj.ir

 

تعداد مشاهده خبر6 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal